Fudbal

STRIKOVIĆ: Došli smo na ovo gostovanje s vjerom u sebe i velikim motivom

Autor Milica Mrvaljević Izvor Vijesti

U pitanju je šampion države i tim koji je u prvoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona eliminisan od bugarskog Ludogoreca.

Izvor: MN Press

Evropska sezona nije počela dobro za Dečić, koji je nakon ubjedljivog poraza u Velsu (3:0) i remija u Podgorici (1:1) eliminisan od TNS-a u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, pišu Vijesti.

Znalo se da Tuzani, šta god da se dogodi, nastavljaju put na međunarodnoj sceni, a da li su izvukli pouke iz debitantskog nastupa u kvalifikacijama za elitu pokazaće naredni dvomeč.

Pred crnogorskim šampionom su mečevi sa Dinamo Batumijem, prvi je na programu večeras (19 sati) u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencije.

U pitanju je šampion države i tim koji je u prvoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona eliminisan od bugarskog Ludogoreca.

Kao i uvijek, očekivanja su najveća moguća. Došli smo na ovo gostovanje s vjerom u sebe i velikim motivom - tako želimo da se suprotstavimo jakom protivniku koji je pokazao da može da parira Ludogorecu. Analizirali smo Dinamo, uvidjeli njegove prednosti i mane i te mane ćemo probati da iskoristimo - rekao je napadač Dečića Vuk Striković.

Dečić je u grad na Crnom moru stigao prije dva dana, promijenio je nekoliko letova, a očekuje se i da bude jači za iskusnog defanzivca Žarka Tomaševića koji je potpisao prije desetak dana.

Od samog dolaska u Batumi smo vidjeli da su grad, teren i uslovi na veoma visokom nivou. Ovo su pravi evropski standardi. Idemo maksimalno oprezno i odgovorno od starta utakmice, pa da vidimo što možemo da uradimo. Vjerujem da možemo mnogo - dodao je momak koji je početkom ljeta stigao iz Sutjeske.

Očekuje da dobije šansu i da je iskoristi.

Nadam se i prvom golu u dresu Dečića. To bi mi mnogo značilo, iako ne želim da sebe izdvajam ispred ekipe - ona je svakako najvažnija. Bilo ko da postigne gol biće fantastično, a sve u cilju da kolektivno izborimo što bolji rezultat uoči revanša - zaključio je Striković.

Dinamo je prošle godine proslavio vijek postojanja i to je uradio na pravi način - tako što je osvojio drugu titulu u istoriji. Prva je stigla 2021. i od tada je tim iz Batumija redovan učesnik kvalifikacija za Uefa takmičenja.

Gruzijska ekipa, ipak, do sada nije imala zapaženijih rezultata u Evropi. Samo jednom je preskočila drugu rundu, i to u sezoni 2021/2022. kada je igrala 3. kolo kvalifikacija za Ligu konferencije. Dinamo je 10. jula od Ludogoreca u Razgradu izgubio 3:1, dok je u revanšu u Batumiju slavio 1:0 golom Vladimera Mamučašvilija.