Fudbal

ZVEZDA NUDI PAKET OD 10,5 MILIONA EURA! Spremna bomba na Marakani, stiže najskuplji ikada!

Autor Milutin Vujičić

Crvena zvezda ponudila Makabiju ogroman novac za Milsona.

Izvor: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

Ako uspiju u Crvenoj zvezdi da ubijede vlasnika Olimpije da proda Timija Maksa Elšnika, biće im potrebno još samo lijevo krilo kako bi "zaokružili" ekipu, više od mjesec dana pred završetak ljetnjeg prelaznog roka. Zato su crveno-bijeli sada u ofanzivi i spremaju se da potroše najviše novca ikada na jedno pojačanje, pošto je spreman paket od 10,5 miliona eura!

Zvezdina primarna meta za lijevo krilo je Felisio Milson (24), fudbaler Makabija iz Tela Aviva, za koga su sada povisili ponudu. Prema izvještajima izraelskih medija, Zvezda sada nudi čak šest miliona eura za Milsona i još 15 odsto Makabiju od idućeg transfera. Takođe, spremljena je i velika plata fudbaleru iz Angole, tako da bi do kraja ugovora na "Marakani" zaradio 4,5 miliona eura, s tim da nije objašnjeno o kolikom vremenskom periodu se radi.

Prethodno je Zvezda nudila četiri miliona eura, a Makabi je rekao da će razmisliti tek kada dobije više novca i procente od sledeće prodaje, pošto vjeruju da Angolac može i u budućnosti da se unovči. To će biti posebno slučaj ako sa Crvenom zvezdom bude igrao u Ligi šampiona.

Milson je inače rođen u Luandi, a prije punoljetstva preselio se u Portugal gdje je nastavio svoj fudbalski razvoj. Igrao je za Lekseš, Maritimo i razvojni tim tog kluba, a zatim za Nižnji Novgorod, Ankaraguču i Makabi u kojem je proveo prethodnu sezonu. Na 40 mečeva u dresu tima iz Izraela Felisio Milson upisao je sedam golova i 12 asistencija, a bio je jedan od najboljih pojedinaca u timu koji je tokom ljeta preuzeo srpski trener Žarko Lazetić.

Njegov aktuelni ugovor ističe 2026. godine, čak ima i opciju produžetka na još jednu sezonu, tako da je jasno zašto ga Makabi ne pušta tako lako. Osim što igra po lijevoj strani, Milson može da se snađe i na mestu iza špica, kao i napadač.