Fudbal

ČELSI OTPISAO PETROVIĆA, PA "ZAVRŠIO" TRANSFER RAJKOVIĆA: Srpski golman čeka, plavci pregovaraju!

Autor Bojan Jakovljević

Čelsi će svojim potezima možda natjerati dva golmana reprezentacije Srbije da promijene sredinu.

Izvor: MN Press

Vidjeli smo da je Enco Mareska otpisao Đorđa Petrovića i da srpskog čuvara mreže vjerovatno čeka transfer. Čelsi neće zadržati trećeg golmana Srbije iako je on tokom prošle sezone pružao odlične partije, a razlog je navodno to što italijanski trener želi golmana koji bolje igra nogom. Zato će ponovo šansu dobiti Robert Sančez, a njegova konkurencija trebalo bi da bude Filip Jorgensen.

Mladi 22-godišnji Danac prošle sezone je postao prvi golman Viljareala i prućao je odlične partije. On je u Španiju stigao sa 13 godina, a poslije samo jedne sezone u prvom sastavu "žute podmornice" mogao bi Jorgensen da ode. A to bi otvorilo vrata dolasku Predraga Rajkovića. 

Broj jedan srpske reprezentacije i jedan od najboljih fudbalera "orlova" tokom Evropskog prvenstva u Njemačkoj je na meti kluba koji bi mogao u potpunosti da ostane bez golmana. Već je iskusni Pepe Reina napustio ekipu i otišao u italijanski Komo, a u ekipi je ostao samo 25-godišnji Španac Dijego Konde koji je ponikao u Atletiko Madridu, igrao u Hetafeu, ali je šansu dobio tek prošle sezone u Leganjesu. 

Španski mediji navode da Majorka ima četiri golmana čijim su kvalitetom zadovoljni. Jedan od njih Leo Roman je zamalo otišao u Đenovu, ali se to stopiralo. Izgleda da je razlog to što se Viljareal raspitao oko Rajkovića, a španski klub rivalima iz Primere planira da traži 8.000.000 eura za njegove usluge. S obzirom da su ga iz francuskog Remsa doveli za 2.000.000 - isplati se!