Fudbal

ŠOK U ČELSIJU! Đorđe odmah sklonjen iz tima!? Svi se pitaju gdje je - Italijan tvrdi da zna odgovor

Klub je objavio svoje objašnjenje, mada se čini da bi Đorđe Petrović uskoro mogao da završi epizodu u Čelsiju.

Izvor: MN Press

 Golman Đorđe Petrović nije na spisku Čelsijevih prvotimaca koji će putovati na američku turneju u Santa Klaru, Notr Dejm, Atlantu, Kolumbus, Šarlot... Novi trener engleskog velikana Enco Mareska odabrao je četvoricu golmana bez čuvara mreže reprezentacije Srbije i poslao na pakovanje za put golmane Roberta Sančeza, Markusa Betinelija, Edija Biča i Lukasa Bergstroma.

Nakon iznenađujuće vijesti, oglasio se i poznati italijanski novinar Fabricio Romano, objasnivši da je Petrović van spiska i tima zbog povrede, mada to nije naglašeno na Čelsijevom sajtu, što je zbunilo mnoge. "Đorđe Petrović nije dio Čelsijevog tima za predsezonsku turneju u Americi zbog manje povrede. Očekuje se da kasnije ove nedjelje ode u Sjedinjene Države, čim bude spreman", objavio je Italijan.

"Nekoliko igrača će se kasnije priključiti i to će biti saopšteno dok klub bude na turneji", šturo je navedeno u klupskom saoštenju, bez pominjanja ijednog imena. U svakom slučaju, ova "tajnovitost" zbunjuje, kao što je isprva i bilo iznenađenje to što Petrovićevo ime nije navedeno u spisku putnika.

Srpski golman došao je u Čelsi prošle godine iz Nju Inglanda, člana američke MLS lige, a prethodno je bio golman Čukaričkog i IMT-a. U Londonu je ostavio odličan utisak u svojoj prvoj sezoni, nastupio je čak 31 put i imao je puno povjerenje prethodnog, otpuštenog menadžera ekipe, Maurisijka Poketina. Ipak, Argentinac je otišao iz Čelsija u maju, nakon što su "plavci" završili sezonu na šestom mjestu tabele i sa mjestom u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. Da li je sa njim i Petrović završio svoju epizodu u timu nekadašnjeg šampiona Evrope?