Fudbal

"NISTE VI HRVATI, NEGO NIGERIJCI!" Kristijanu i Nediljku policija oduzela pasoše i telefone, haos na aerodromu!

Autor Milutin Vujičić

Hrvatski reprezentativci iz Augzburga preživjeli pravu malu dramu.

Izvor: Profimedia

Hrvatski reprezentaivci Nediljko Labrović i Kristijan Jakić nisu pušteni u Južnoafričku Republiku poslije drame na aerodromu u Johanezburgu, tako da su poslije prave drame vraćeni u Njemačku. Prema informacijama koje stižu iz Hrvatske, njima dvojici je zabranjen ulazak zato što ih je sistem učitao pod nigerijskim imenom!?

Policija je odmah alarmirana kada su Labrović i Jakić bili na pasoškoj kontroli, a iako je nesumnjivo riječ o proceduralnom propustu u sistemu, nije im dozvoljeno da uđu u zemlju. Pokušavao je njihov klub Augzburg, sa kojim su krenuli na prijateljsku utakmicu, da brzo riješi problem, ali im je ipak saopšteno da će morati svoje igrače da pusti da se vrate za Njemačku, pošto policija ne priznaje da su to oni - nego Nigerijci.

Labrović i Jakić su putovali iz Frankfurta preko Dubaija u Johanezburg, a iako na prve dvije lokacije nije bilo nikakvih problema - prvim letom su vraćeni iz Južnoafričke Republike. Postoji nada da bi danas u toku dana zavrzlama mogla da se riješi i da bi njih dvojica odvojenim letom opet mogli da stignu na prijateljsku utakmicu, ali svakkao su proživjeli veliki stres.

Kada su "alarmirani" na aerodromu, prvo su ih satima držali u zatvorenoj prostoriji. Oduzeli su im pasoše i mobilne telefone, a nije pomoglo ni što je generalni direktor Augzburga Mikael Strol garantovao za njih i pregovarao sa vlastima o puštanju.

Labrović je bio jedan od trojice golmana Hrvatske na EURO2024, dok je Jakić bio dio tima koji je u Kataru osvojio bronzu.