Fudbal

NAJVEĆA TAJNA LIONELA MESIJA! Zvao je Gvardiolu, Pep mu je zalupio vrata

Autor Nebojša Šatara

Argentinac je planirao da promijeni sredinu, ali je čuveni trener morao da mu "udari šamar" realnosti.

Izvor: Chris ARJOON / AFP / Profimedia

Prije samo nekoliko dana Lionel Mesi je osvojio Kopa Ameriku sa reprezentacijom Argnetine i bogatoj riznici dodao još jedan trofej. Najbolji fudbaler svih vremena pomogao je nacionalnom timu da odbrani taj trofej, u međuvremenu su osvojili i Mundijal u Kataru, a klupske pehare teško je i nabrojati. Većinu njih ugrabio je kao igrač Barselone koju je napustio u suzama, ali...

Inostrani mediji pišu da je otkrivena najveća tajna Lionela Mesija, koji je dugo planirao odlazak iz španskog kluba. Pokušao je da za to iskoristi čak i svog nekadašnjeg trenera Pepa Gvardiolu, kojeg je zvao na sastanak povodom transfera u Mančester siti! Ta bomba nikad nije odjeknula jer mu je Gvardiola "zalupio vrata" Etihada porukom da mu je Premijer liga preveliki izazov!

"Lionel Mesi je kontaktirao Pepa Gvardiolu kako bi se dogovorili oko prelaska u Mančester siti. Na sastanku održanom u Gvardiolinoj kući u Barseloni, Pep je sugerisao da bi Mančester siti mogao da bude preveliki izazov za Mesija koji je tada imao 33 godine. Mesi nije bio saglasan sa tim. Bez obzira na razgovor koji su vodili, Mančester siti je prepustio PSŽ-u da završi šokantan transfer i odvede Argnetinca u Pariz", navodi se u knjizi "Bože, sačuvaj Pepa" autora Martija Perarnaua.

Navodno, razgovor Pepa Gvardiole i Lionela Mesija dogodio se 2020. godine, a narednog ljeta Argentinac je promijenio klub u kojem je proveo čitavu karijeru. Mesi se u suzama oprostio od Barselone, a zatim potpisao za PSŽ koji mu je postao tek drugi klub u evropskom fudbalu. Saradnja nije potrajala dugo, pošto se nakon samo dvije sezone preselio u SAD i potpisao za Inter iz Majamija.

Sa druge strane, Pep Gvardiola je i dalje na klupi Mančester sitija. Tokom mandata koji traje od 2016. godine španski trener osvojio je šest šampionskih titula, dva FA kupa, četiri EFL kupa, dva Komjuniti šilda, Ligu šampiona, UEFA Superkup i FIFA Svjetsko prvenstvo za klubove.