Fudbal

CIJELA HRVATSKA PRIČA O IZJAVI RAKITIĆA! Najveće pojačanje Hajduka, a voli Dinamo Zagreb?

Autor Dušan Ninković

Slavni Ivan Rakitić potpisao ugovor sa Hajdukom iz Splita, iako je prije skoro dvije decenije govorio kako mu čitava porodica navija za Dinamo iz Zagreba.

Izvor: Profimedia

Odjeknula je najveća bomba u istoriji hrvatskog fudbala - trofejni Ivan Rakitić (36) potpisao je ugovor sa Hajdukom iz Splita, a djeluje da će narednih dana tek da se priča o ovom transferu. Iskusni vezni fudbaler stigao je u Split nakon što je raskinuo ugovor sa Al Šababom, a to bi moglo da izazove kontroverze jer je Rakitić, barem je tako tvrdio nekad, veliki navijač Dinama!

Na samom početku svoje fudbalske karijere slavni igrač rođen u Švajcarskoj pričao je o velikoj želji da obuče dres Dinama iz Zagreba. Tada je išao i korak dalje, pričao je da u čitavoj porodici svi navijaju za tim sa Maksimira, a to je mogao da potvrdi i njegov otac Luka koji o Hajduku nije rekao ni riječ u intervjuu.

"Naravno da bih volio zaigrati za Dinamo. Od dječačkih dana volim Dinamo, svi u porodici navijaju za Dinamo. Prošlo ljeto mi je bila čast nastupiti protiv Modrih", rekao je 2006. godine Ivan Rakitić, a ubrzo nakon toga na istu temu pričao je i njegov otac Luka. "Prva fudbalska ljubav bio mu je Dinamo! Ja navijam za Dinamo, svi moji Slavonci su za modre", rekao je tata slavnog fudbalera švajcarskim medijima, ali...

Gotovo dvadeset godina kasnije ispunjava se želja navijača Hajduka na kojoj je klub tokom posljednjih desetak godina intenzivno radio, na različite načine. Prijatelji, braća, kumovi, navijači koji su sretali Ivana Rakitića na velikim mečevima njegove karijere, saigrači, protivnici... Svi koji imaju ikakve veze sa Splitom pokušavali su da ubijede Ivana Rakitića da se preseli na "Poljud", obuče dres "bilih" i postane "Majstor sa mora". Želja je ispunjena - Rakitić će karijeru privesti kraju u Splitu, noseći dres Hajduka, sa kojim bi mogao da prekine dvije decenije posta i neprirodno dug period bez titule.