Fudbal

BRAZILAC ODMAH POSTAO REKORDER ZVEZDE! Pogodio iz prvog udarca - niko u istoriji nije brži od njega!

Autor Dušan Ninković

Napadač Crvene zvezde Bruno Duarte prvi u istoriji kluba koji je debitantski gol postigao za manje od minut na terenu.

Izvor: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde deklasirali su Jedinstvo sa Uba (4:0) na početku nove sezone u Superligi Srbije, a posljednji pogodak na meču postigao je napadač Bruno Duarte. Samo nekoliko dana nakon što je stigao u klub brazilski glgeter se upisao u listu strijelaca i tako na najbolji mogući način počeo avanturu u srpskom fudbalu.

Samo 52 sekudne bile su dovoljne Duarteu da se upiše u strijelce, nakon što je iskoristio gužvu u kaznenom prostoru i loptu zakucao iza leđa mladog golmana Vukašina Jovanovića. Manje od minuta za gol - to je rekord u osam decenija dugoj istoriji Crvene zvezde! Bruno Duarte postao je fudbaler koji je najbrže postigao pogodak u dresu Zvezde, a dosadašnji rekord držao je Filip Kasalica, kojem je 2012. godine protiv Smedereva bilo potrebno 73 sekunde.

"Veoma sam srećan zbog debija. Postigao sam gol uz pomoć saigrača. Zaistam sam presrećan, hvala svima. Nekada imam sreće, lopta je došla do mene i postigao sam gol. Zaista sjajno", rekao je Duarte za klupski sajt nakon što je zatresao mrežu.

Podsjećamo, Duarte je samo tri dana ranije potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom i vjerovatno još nije imao vremena ni da zapamti imena svih saigrača u novom klubu. Ipak, golgeterski instikt funkcioniše na svim krajevima svijeta, pa je Brazilac lako loptu sproveo u mrežu nakon što se odbila tačno ispred njega.

Zvezda je za Duartea izdvojila 2.000.000 eura i kupljen je od Farensea u kojem je proveo prethodnu sezonu. Rođen je u Sao Paulu, ponikao je u istoimenom klubu, a prije dolaska u Evropu igrao je i za mlađe kategorije Palmeirasa. U Evropi mu je prvi tim bio Portuguesa, jednu sezonu proveo je u ukrajinskom Lavovu, zatim je nastupao za Vitoriju Gimaraeš i Damak, tim iz Saudijske Arabije.