Fudbal

OTAC ME TJERAO DA CIJEPAM DRVA! Holand dominira sa Sitijem, ali se zna ko je gazda kad ode kući!

Autor Nemanja Stanojčić

Erling Holand je potvrdio da je tokom ljeta kod kuće u Norveškoj morao da cijepa drva...

Izvor: Andrew Yates / Zuma Press / Profimedia

Erling Holand imao je dobru sezonu sa Mančester sitijem. Osvojili su Premijer ligu, a u sezoni prije te je sa klubom osvojio tripletu, Premijer ligu, FA Kup i Ligu šampiona. Već je napunio vitrinu sa trofejima i ne planira da se zaustavi. Želi još više i to ne krije.

Na ličnom planu prethodna sezona je mogla da bude i bolja, pošto je imao nekoliko mečeva bez postignutog gola, neke nekarakteristične promašaje i to želi da ispravi. Već je odradio ljekarske pregleda u klubu i tom prilikom otkrio je kako se spremao tokom ljeta. Vjerovali ili ne, cijepao je drva u domovini.

Na snimku koji je objavio Siti čuje se razgovor Holanda sa ljudima iz medicinskog osoblja i oni su komentarisali taj detalj u vezi cijepanja drva na planini u Norveškoj. Onda ih je Erling prekinuo. "Otac me natjerao, nisam imao izbora", poručio je Holand sa osmijehom.

Na terenu dominira, daje golove, ali se zna ko je glavni kada ode kući. Njegov otac je inače Alfi Holand, čovjek koji je tri godine igrao upravo u Mančester sitiju od 2000. do 2003. I on je imao uticaj na Erlinga da iz Borusije Dortmund dođe baš u tim Pepa Gvardiole.