Fudbal

DA LI MU MOŽDA SMRDIM,PA MU SMETAM? Haos u Superligi, Feđa Dudić u klinču sa kolegom: Ne znam zašto nije došao!

Autor Bojan Jakovljević

Feđa Dudić bio je ljut na svog kolegu Marka Savića poslije poraza od Železničara iz Pančeva.

Izvor: VLADIMIR MARKOVIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Nova sezona u srpskom fudbalu zvanično je otvorena utakmicom između Radničkog 1923 i Železničara odigranoj na stadionu Dubočica u Leskovcu. Viđeno je pet golova i trijumf tima iz Pančeva sa 3:2. Bilo je zanimljivo na terenu, ali i van njega. Razlog za to je izjava trenera Feđe Dudića kome se nije dopao potez njegovog kolege Marka Savića.

Na konferenciji za medije poslije meča pojavio se Savićev asistent Nikola Puača i to je zasmetalo šefu struke tima iz Kragujevca. "Ne znam zbog čega gostujući trener neće da dođe. Da li možda smrdim pa mu smetam?", rekao je Dudić na početku konferencije za medije. Njih dvojica imali su verbalni duel u jednom trenutku utakmice, pa su se poslije toga strasti malo smirile.

Poslije "varnica" se Feđa okrenuo ka dešavanjima sa terena. "Treba reći onako kako jeste, čestitam Železničaru na pobjedi. Ne mogu da kažem da je bilo zasluženo, ali je pobijedio i čestitam. Mi smo sami sebe pobijedili na način na koji smo igrali i kako smo primali golove. Treba priznati poraz, nije ni prvi ni posljednji. Idemo dalje. Ni kada smo pobjeđivali nismo se bahatili. Rekao sam već... Ako već od prvog kola radimo opstrukciju igre, svaki prekid ležimo, kako da igramo Evropu i da budemo u visokom intenzitetu?"

Radnički 1923 - Železničar
Izvor: YouTube/Arena sport

Zastao je nakratko, pa je nastavio. "Da ne misli neko da ja ponovo tražim neki alibi. Sami smo krivi, nikada nisam bio trener koji traži alibi. Ali, ako želimo poboljšanje lige onda evo, štopujte vrijeme. Vidjećete koliko se igralo od 90 minuta utakmice", zaključio je Dudić.