Fudbal

MODRIĆ SE ODREKAO MILIONA DA OSTANE U REALU: Otkriveno koliko će zaraditi u poslednjoj sezoni!

Autor Dušan Ninković

Iskusni hrvatski fudbaler po svemu sudeći narednog ljeta završava karijeru, kao igrač Real Madrida.

Izvor: Profimedia

Najbolji hrvatski fudbaler svih vremena Luka Modrić (38) nastaviće karijeru u Real Madridu i praktično do 40. godine nositi dres najslavnijeg kluba na svijetu. Iako Madriđani imaju politiku da iskusnim fudbalerima u poznim igračkim godinama ne nude nove ugovore, centralni vezni fudbaler iz Hrvatske je izuzetan - pa je stavio paraf na novu jednogodišnju saradnju.

Luka je u avgustu 2012. godine stigao u Madrid i kada ovaj ugovor istekne završiće se njegova 13. sezona u klubu, što je istorija kakvom malo koji fudbaler na svijetu može da se pohvali. Pa samo u prošlosti smo imali priliku da vidimo kako Real Madrid pušta Kristijana Ronalda, Raula, Serhija Ramosa, Ikera Kasiljasa, Karima Benzemu... Kod Modrića je bilo drugačije - zadržali su ga, ali je i on morao da napravi ustupak i odrekne se ogromnog novca!

Kako prenose hrvatski mediji, tokom prethodnih pet godina Luka Modrić je imao identičnu platu u iznosu od 21.800.000 eura bruto. Treba napomenuti da mu je nakon odbijanja poreza i svih ostalih dažbina ostajala oko polovina te sume, a sada će igrati za daleko manje novca. Novi jednogodišnji ugovor težak je 10.400.000, odnosno Modrić će neto dobiti oko pet miliona eura za igranje u španskom velikanu.

Očekuje se da ovo bude i poslednja sezona u karijeri trofejnog fudbalera. Nakon što mu na kraju sezone istekne ugovor Luka Modrić će biti veoma blizu 40. rođendana - proslavlja ga u septembru 2025. godine, pa je teško očekivati da će se saradnja nastaviti. Posebno kada se ima u vidu reforma veznog reda koju je Real izvršio tokom prethodnih godina, pa sada za mjesto u timu konkurišu igrači poput Orelijena Čuamenija, Eduarda Kamavinge, Federika Valverdea, Džuda Belingema...

Ipak, jasno je da će Luka Modrić u istoriju kao jedan od najtrofejnijih fudbalera svih vremena i jedna velika legenda najboljeg kluba na planeti. Sa Madriđanima je osvojio četiri titule u Primeri, dva Kupa Kralja, pet španskih Superkupova, šest Liga šampiona, četiri UEFA Superkupa i pet FIFA Svetskih prvenstva za klubove.

Možda će vas zanimati