Fudbal

BRUNO POTPISAO ZA CRVENU ZVEZDU! Brazilac se oglasio: Došao sam u veliki klub, jedva čekam da zaigram

Autor Nemanja Stanojčić

Bruno Duarte i zvanično je potpisao za Crvenu zvezdu.

Izvor: Imago / Profimedia

Crvena zvezda nastavila je sa dovođenjem pojačanja. Stigao je novi napadač. Bruno Duarte potpisao je trogodišnji ugovor i zadužio dres sa brojem 17. Među prvima dobrodošlicu mu je poželeo sportski direktor kluba Mitar Mrkela. On je stigao u istom danu kada je Piter Olajinka otišao.

"Pričali smo tokom prelaznog roka da želimo da dovedemo još jednog napadača i odlučili smo se za Bruna Duartea, dojučerašnjeg centarfora Farensea. Uspešna sezona je iza njega, postigao je 13 golova u jakom prvenstvu i biće veliko pojačanje za nas. Drugačiji je profil igrača od Endiajea, a pred nama je naporno prvenstvo sa velikim brojem utakmica i želeli smo da dovedemo i ovakav tip napadača kakav je Duarte. U Zvezdu dolaze samo spremni igrači koji mogu odmah da doprinesu rezultatima i ciljevima, a Duarte je iskusan fudbaler i gde god da je nastupao - postizao je golove, te verujem da će i u crveno-belom dresu nastaviti u tom maniru. Očekujem ga odmah na terenu, jer je prošao pripreme sa Farenseom i verujem da će kroz Superligu ući u formu i biti ono što očekujemo od njega", rekao je Mrkela.

Prvu izjavu kao član crveno-belih dao je i brazilski napadač Bruno. "Zvezda je veliki klub i srećan sam što sam došao jer je ovo u skladu s mojim ambicijama. Osećam se spremnim da igram, i želim što pre da se upoznam sa saigračima, te da počnem da postižem golove. Iza mene su dobre pripreme, i fizički sam potpuno spreman. Znam kakav stil igre gaji Zvezda, da je reč o napadačkom i agresivnom timu, koji uvek teži da postigne što veći broj golova i to mi odgovara. Poruka za navijače je da ću dati sve od sebe da kroz dobar rad, svi zajedno ostvarimo velike rezultate. Jedva čekam da zaigram", poručio je Duarte.

Bruno je rođen rođen 24. marta 1996. godine u Sao Paolu, a pošto je prošao gotovo sve juniorske selekcije lokalnog velikana, nastupao je za omladince Palmeirasa. Seniorski staž je započeo u brazilskoj Portugesi, da bi se otisnuo u Evropu i prvobitno pojačao ukrajinski Lviv. Tamo je na 33 meča postigao 10 golova i upisao dve asistencije, ali je afirmaciju stekao u Portugalu, noseći dres Vitorije Gimaraeš. U portugalskom prvenstvu je noseći dres Vitorije na 97 mečeva postigao 22 gola uz 10 asistencija, pa je onda otišao u Saudijsku Arabiju. Brzo se odatle vratio u Portugal i za Farense je prošle sezone na 36 mečeva dao 14 golova, uz četiri asistencije.