Fudbal

TIM OD MILIJARDU EURA SE RASPADA ZBOG PJESME! Raskol u svlačionici, rasisti pola tima okrenulo leđa

Autor Milutin Vujičić

Nakon toliko investicija u fudbalere, Čelsi je

Izvor: Profimedia

Argentinski fudbaler Enco Fernandez napravio je skandal na proslavi osvajanja Kopa Amerike jer je zapjevao rasističku pjesmu u kojoj se vrećaju reprezentativci Francuske koji su poreklom iz Afrike. Sve je objavljeno na društvenim mrežama i izazvalo je vrlo burnu reakciju Fudbalskog saveza Francuske, ali ne samo njih - nego i Fernandezovih saigrača iz Čelsija.

Zbog pjesme "Igraju za Francusku, ali su iz Angole, majka mu je Nigerijka, otac Kamerunac, a na pasošu piše da je Francuz", Fernandezu su leđa okrenuli Aksel Disasi, Malo Gusto i Vesli Fofana. Najdirektniji od svih bio je Fofana koji je na društvenim mrežama prozvao Fernandeza zbog rasističkih povika, što je jasan znak da je atmosfera u svlačionici Čelsija na ivici pucanja. Ukoliko uopšte može da se spekuliše da postoji...

Enco Fernandez se u toku noći izvinio za svoje postupke, prihvatio punu odgovornost, ali vidjećemo da li će to na kraju pomoći kod pomenutih saigrača iz Francuske. Tako novi trener Enco Mareska ima velike muke, a da sezona nije ni počela, pošto je potrebno tim od milijardu eura sklopiti u funkcionalnu sredinu, što za sada ne uspjeva.


Fernandez je inače jedan od najskupljih fudbalera svih vremena i Čelsi ga je platio 120 miliona eura nakon osvajanja titule svjetskog prvaka sa Argentinom u Kataru, a od tada je odigrao 62 utakmice za klub. Zabilježio je sedam golova i pet asistencija.

Što se tiče Čelsija, klub se za sada nije oglašavao na ovu temu.