Fudbal

DEČIĆ I U REVANŠU KVALIFIKACIJA ZA LŠ BEZ POBJEDE

Autor Balša Janković

Nakon poraza od 3:0 u Osvestriju, Dečić je pod Goricom odigrao 1:1 TNS-om.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Mnogo bolja igra nego u prvom meču, ali i to je bilo nedovoljno da se eliminiše prva lige koja u svom sastavu ima profesionalne, ali i poluprofesionalne klubove.

Istorijski nastup u kvalifikacijama za Ligu šampiona crnogorski prvak nije uspio da učini lijepom uspomenom - bolji u dva meča bio je velški Nju Sejnts, solidna ekipa, ali i ništa više od toga.

Nakon poraza od 3:0 u Osvestriju, Dečić je pod Goricom odigrao 1:1 TNS-om.

Sve to ne znači i oproštaj od Evrope, pošto se tim iz Tuzi sada seli u drugo kolo kvalifikacija za Ligu konferencija gdje ga očekuju dueli sa poraženim iz okršaja Ludogorec - Dinamo Batumi (prvi meč u Bugarskoj završen 3:1).

Za razliku od duela na granici Engleske i Velsa, momci Milorada Pekovića u vreloj Podgorici su od starta pokazali mnogo veću želju, a da je u 14. minutu Alen Mašović nakon sjajnog šuta zatresao mrežu umjesto stative pitanje u kojem pravcu bi se odvijao meč.

Ipak, umjesto mreže gostiju u finišu prvog dijela zatresla ona koju čuva Igor Nikić - Augusto je u svom kaznenom prostoru faulirao Bena Klarka, a sa bijele tačke precizan je bio Bred Jang (0:1).

Dobro je igrao Dečić u nastavku, Bojan Matić je imao nekoliko šansi, Luka Malešević je opasno šutirao, a gol je stigao uz asistanciju VAR-a - prvi put u istoriji pod Goricom.

Nakon snažnog udarca Asmira Kajevića lopta se od prečke odbila iza leđa golmana TNS-a, a kako sudije nisu bile sigurne da li je prešla mrežu i kako nije bilo famoznog sata koji arbitrima pomaže u ovim trenucima video tehnologija je potvrdila da je Dečić izjednačio (1:1).

Pokušavao je Dečić i nakon toga, ali ostalo je neriješeno - TNS ide na Ferencvaroš, crnogorski šampion u Ligu konferencija.