Fudbal

CRNOGORKE PORAŽENE OD GRČKE U PODGORICI

Autor Balša Janković

Djevojke Mirka Marića u Podgorici poražene od Grčke (3:2)

Izvor: Facebook/Fudbalski savez Crne Gore - Football Association of Montenegro

Sa tri pobjede i remijem fudbalerke Crne Gore pitanje ulaska u baraž praktično su riješile ranije, pa dva julska poraza na kraju kvalifikacija mogu i da budu oprošteni...

Nakon što su prije četiri dana poražene od Farskih Ostrva u Torshavnu (2:1), Crnogorke su bile nemoćne i na podgoričkoj vrućini protiv Grčke - od selekcije sa kojom su u gostima igrale 2:2 sada su na Kampu FSCG poražene (3:2).

Da to neće biti dan naših dama moglo je da se nasluti već u šestom minutu, kada su Grkinje povele nakon velike greške crnogorske golmanke Anastasije Krstović - gol je postigla Sofija Konguli.

U 24. minutu već je bilo 2:0, kada je mrežu našeg nacionalnog tima zatresla Anastasija Spiridonidu.

Bile su izabranice Mirka Marića bez ideje u prvom dijelu, a sve se nastavilo i u drugom, da bi Konguli drugim golom na meču u 62. minutu nakon smušene reakcije Crne Gore u odbrani praktično stavila takču na ovaj meč.

Najbolji dio igre Slađana Bulatović i drugarice prikazale su u finišu meča, pa je kapitenka u 94. i 98. minutu postigla dva pogotka sa penala i spasila svoj tim ubjedljivog poraza.

Format kvalifikacija za fudbalerke sličan je Ligi nacija, pa je Crna Gora iz Lige C plasman u baraž izborila kao jedna od tri najbolje drugoplasirane reprezentacije.

U baražu će igrati sa ekipama koje su u Ligi A osvojile treće i četvrto mjesto.