Fudbal

ODAKLE SU FRANCUSKI FUDBALERI? SVI IZ JEDNE ZEMLJE! Isplivao snimak iz busa Argentine - evo šta su pjevali Mbapeu

Autor Mladen Šolak

Izbio je toliki skandal da je reagovala i Fudbalska federacija Francuske

Izvor: Instagram/enzojfernandez/MN Press

Fudbalski savez Francuske objavio je hitno saopštenje, u kojem je osudio rasističke uvrede na račun svojih igrača, a koje su izrekli reprezentativci Argentine. Dok su slavili osvajanje Kopa Amerika, u svlačionici tima Lionela Mesija čule su se rasističke uvrede u vezi sa porijeklom reprezentativaca Francuske. Zato se Savez oglasio nakon što se prethodno žalio FIFA.

"Predsjednik Fudbalske federacije Francuske, Filip Dijalo, osuđuje najstrože moguće neprihvatljive rasističke i diskriminišuće poruke koje su poslate protiv igrača reprezentacije Francuske u kontekstu skandiranja igrača i navijača Argentine, posle pobjede na Kopa Amerika. Sve je bilo prenošeno video-snimcima na društvenim mrežama", navedeno je.

Igrač Čelsija Enco Fernandeza snimao je slavlje u autobusu tokom koje se čula pjesma da su "svi francuski igrači iz Angole". Takođe, u njoj se pominje i Mbape i postoje stihovi o njegovom privatnom životu i navodnoj vezi sa transrodnom osobom.

Podsjetimo, Argentinci su osvojili Kopa Amerika pobjedom protiv Kolumbije, golom Lautara Martineza u produžecima, za konačnih 1:0 i za trofej koji je cijela zemlja burno proslavila. Lionel Mesi se povrijedio na toj utakmici.