Fudbal

PARTIZAN PRODAO NAJTALENTOVANIJEG FUDBALERA! Samed Baždar za 3.500.000 evra odlazi

Autor Dušan Ninković

Talentovani napadač mijenja sredinu, pa ćemo Sameda Baždara gledati u španskom fudbalu.

Izvor: MN Press

Fudbalski klub Partizan prihvatio je ponudu, pa će Samed Baždar u narednim danima promijeniti sredinu - nova destinacija za fudbalera kojeg je Piksi vidio u reprezentaciji Srbije pred Evropsko prvenstvo biće zemlja koja je taj turnir i osvojila, Španija! Mladi ofanzivac postaće novi fudbaler Saragose, a crno-bijelima će pripasti 3.500.000 eura, procenti od naredne prodaje i bonusi ako se ostvari plasman u Primeru.

Kako prenosi "Telegraf", dogovoreni su svi detalji transfera i sasvim je sigurno da će se Baždar preseliti u Saragosu. On se tokom čitavog ljeta pominjao kao jedan od igrača koji bi mogli da napune kasu tima iz Humske, ali je na početku prelaznog roka djelovalo da je Lacio bliži potpisu srpskog fudbalera. Italijani su na kraju počeli da postavljaju uslove, a španski drugoligaš pojavio se sa konkretnijim predlozima.

Baždar bi trebalo da bude udarna igla kluba koji je godinama igrao u elitnom rangu španskgo fudbala, a sada ima ambicije da se ponovo nađe u tom takmičenju. Prethodne sezone završili su prvenstvo tek na 15. poziciji, pa su ovog ljeta krenuli u reorganizaciju tima i već su angažovali petoricu novih fudbalera. Šesti će biti Samed Baždar, kojem se tako završava mandat u Humskoj.

Ofanzivac Partizana skrenuo je pažnju velikih evropskih klubova na sebe još dok je bio kadet crno-bijelih, a sredinom maja 2021. godine prebačen je u prvi tim. Tih godina imao je status najtalentovanijeg fudbalera u klubu i očekivalo se da će se razvijati do trnasfera u neki od najbogatijih evropskih klubova. Mandat u prvom timu Partizana završava sa 74 meča, 12 golova i četiri asistencije.