Fudbal

KRAJ NAKON EVROPSKOG PRVENSTVA: Šaćiri se povukao iz reprezentacije!

Autor Bojan Jakovljević

Švajcarski reprezentativac Džerdan Šaćiri povukao se iz državnog tima.

Izvor: MN Press

Švajcarski reprezentativac Džerdan Šaćiri donio je odluku da se povuče iz državnog tima poslije Evropskog prvenstva u Njemačkoj. Šaćiri je godinama jedan od najvažnijih igrača Švajcarske, redovno je pogađao na velikim takmičenjima što je nažalost u Rusiji i Kataru osetila i Srbija, a sada je javnosti saopštio da ne računaju više na njega.

"Sedam turnira, mnogo golova, 14 godina sa reprezentacijom Švajcarske i nezaboravni momenti. Vrijeme je da kažem zbogom. Sjajna sjećanja ostaju i ostaje mi samo da kažem: Hvala vam!", napisao je Šaćiri u oproštajnoj poruci od reprezentacije zemlje za koju je nastupao od 2010.

Fudbaler iz Gnjilana je za Švajcarsku odigrao 125 utakmica i postigao je 32 gola, ali ga je tokom karijere obilježilo i to što nije umio da se ponaša na terenu. Tako je golove protiv Srbije slavio pokazujući "albanskog orla" raspirivajući time mržnju na osjetljivom podneblju, dok je nastupao za potpuno drugu reprezentaciju. Zato je bio žestoko kritikovan u Švajcarskoj, posebno nakon gola koji je dao Srbiji u 90. minutu na Mundijalu u Rusiji za 2:1.