Fudbal

OSVOJIO EURO 2024, a radi za smiješne pare!

Autor Dragan Šutvić

Luis de la Fuente je apsolutno otkriće jer je sa Španijom uspio da postane prvak Evrope.

FUSSBALLLIEBE – Hi-Tech lopta za Euro 2024
Izvor: adidas

Španija je sasvim zasluženo osvojila Evropsko prvenstvo u fudbalu, a najveći dio zasluga ide selektoru Luisu de la Fuenteu koji je fantastično uspio da uklopi talentovane fudbalere u skladan tim. Nije bio naročito poznat fudbaler, ni u trenerskom svijetu se nije preterano isticao, ali je za deceniju rada u mlađim kategorijama reprezentacije Španije pokazao kvalitet i dobio povjerenje da vodi "A" tim, tako da se još jednom pokazalo da ako postoji sistem - doći će i nagrada.

Luisa de la Fuentea tek sada poslije osvajanja Evropskog prvenstva čekaju zaslužene pohvale, ali i neminovno povećanje plate pošto je - vjerovali ili ne - bio jedan od najslabije plaćenih selektora. Preciznije, prema nekim informacijama, čak 15 trenera je bilo bolje plaćeno od njega.

Njegova godišnja plata iznosila je 600 hiljada evra, dok je predsjednik Saveza najavio da će odmah po završetku finala razgovarati sa Luisom de la Fuenteom kako bi mu ponudio daleko više novca. Navodno, novi uslovi su tri puta bolji do sada, pa će zarađivati 1,8 miliona dolara, uz još izdašne bonuse koji nisu saopšteni, ali vrlo moguće da se radi o milionskim naknadama u slučaju novih velikih rezultata.

Podsjetimo, najbolje plaćeni selektor na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj bio je finalista Garet Sautgejt (oko šest miliona evra), a za njim slijede Julijan Nagelsman (4,8), Roberto Martinez (4), Didije Dešan (3,8), Ronald Kuman (3), Lučano Spaleti (3). 

Veću platu od Luisa de la Fuentea ima i Dragan Stojković Piksi, pošto se spekuliše o iznosu od 1 do 1,4 miliona evra.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!