Fudbal

ARGENTINA OSVOJILA KOPA AMERIKU: Mesi jedva hodao, Di Marija u suzama morao napolje!

Autor Dragan Šutvić

Lionel Mesi i Argentina su novi šampioni Južne Amerike!

Argentina - Ekvador
Izvor: YouTube/Copa America

Plakao je Lionel Mesi, a sada plače cijela Argentina! Poslije 90 minuta bez golova Kopa Amerika se završila u produžecima pošto je rezervista Lautaro Martinez postigao gol u produžetku na asistenciju još jednog rezerviste Đovanija Lo Selsa i tako donio trofej Argentini. Na kraju je Kolumbija zamalo "otela" trofej "gaučosima" i najboljem fudbaleru ikada, ali njegovi saigrači su se potrudili da ipak uzme 45. titulu u karijeri.

Ogroman je šok za Argentinu io kada je u 66. minutu utakmice Mesi morao napolje zbog povrede zgloba, a povreda je bila toliko ozbiljna da je jedva izašao sa terena iskusni ofanzivac. Zamijenio ga je mnogo defanzivniji Niko Gonzales, a nakon toga je niz izmjena urodio plodom. Nahuel Molina je zamijenio takođe povrijeđenog Montiela u 72. minutu, a onda je napravljen niz izmjena u produžetku.

U 96. minutu selektor Lionel Skaloni povukao je ključne poteze i izveo je Hulijana Alvareza, Aleksisa Mekaistera i Enca Fernandeza, a uveo Lautara Martineza, Leandra Paredesa i Đovanija Lo Selsa. Upravo je ovim pogotkom Martineza u 112. minutu na asistenciju Lo Selsa Argentina uzela titulu:

A koliko Leo znači ovom timu pokazuje i to što je Lautaro kada je dao gol odmah potrčao do klupe da zagrli Mesija i da upravo sa njim proslavi pogodak. Iako je jedva stajao na nogama Mesi je poslije utakmice prišao svojim saigračima i slavio sa njima. A nije samo Mesiju ovo bilo emotivno. 

Počeo je Skaloni meč sa dva veterana po krilima, pa su se na bokovima napada našli Lionel Mesi i Anhel Di Marija. Mesija i dalje mole da nastavi reprezentativnu karijeru i da zaigra na narednom Svjetskom prvenstvu, dok je Di Mariji ovo bila definitivno posljednja utakmica u nacionalnom timu i on je u 117. minutu u suzama ustupio mjestu Nikolasu Otamendiju. Pogledajte:

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!