Fudbal

HOLANĐANIN SA "Dal'Are" NA OLD TRAFORD! Bajern "postupio iskusno" prije dvije godine

Autor Dragan Šutvić

Džošua Zirkze novi je napadač slavnog engleskog kluba.

Izvor: Profimedia

Dosadašnji napadač Bolonje Džošua Zirkze novi je stanovnik Old Traforda!

Holanđanin je potpisao petogodišnji ugovor sa Mančester junajtedom, uz mogućnost produženja saradnje na još jednu sezonu, a brojni evropski mediji spekulišu da cijeli posao košta između 42.5 i 46 miliona evra.

Imao je Zirkze izlaznu klauzulu u ugovoru sa crveno-plavima iz Bolonje u iznosu od 40 miliona evra, ali Junajted nije odlučio da je aktivira, već je italijanskom klubu ponudio veće obeštećenje, uz plaćanje u tri rate

Na kraju će Bolonji pripasti samo polovina obeštećenja, s obzirom na to da je prilikom transfera iz Bajerna u Bolonju bavarski klub "postupio iskusno". Dogovoreno je tada da slavnom njemačkom klubu, osim 8.5 miliona evra, pripadne i50 posto od naredne prodaje, pa će tako ovog ljeta klub sa Alijanc Arene neplanirano inkasirati oko 20 miliona eura.

Zirkze je nedavno bio dio reprezentacije Holandije na prvenstvu Evrope, ali zbog povrede nije butnog mišića nije dobijao puno prilike, pa je tako odigrao samo tri minuta u četvrtfinalnom okršaju sa Tirskom, te minut u borbi za finale protiv Engleske.

"Nakon razgovora sa trenerom i rukovodstvom kluba shvatio sam koliko će ovdje biti uzbudljivo u budućnosti i ne mogu da dočekam da odigram svoju ulogu u ostvarivanju uspjeha Mančester junajteda. Igrač sam koji je uvijek posvećen osvajanju i pobjedama. Spreman sam za novi izazov u karijeri, za novi nivo i osvajanje novih trofeja. Privilegija je biti u ovom slavnom klubu. Moram da napravim kraću pauzu nakon obaveza sa nacionalnim timom, ali ubrzo se vraćam i stavljam na raspolaganje", rekao je Zirkze za zvanični sajt "crvenih đavola".

Iza Zirkzea je veoma dobra sezona u dresu Bolonje s obzirom na to da je 37 utakmica u dva italijanska takmičenja postigao 12 golova, uz sedam asistencija. U pretprošloj sezoni se nije proslavio jer je na 21 utakmici imao samo dva gola i isto toliko asistencija.