Fudbal

SVE O FINALU EURA 2024: Špancima dvojica pod upitnikom. za Engleze niko ne zna kako će izaći na teren!

Autor Nikola Lalović

Došao je i kraj Evropskog prvenstva u fudbalu, ostao je da se odigra još samo poslednji meč. Za titulu će igrati Španija i Engleska.

Izvor: Kurir/ Profimedia

Došao je dan za finale! Dok će Srbija gledati Novaka Đokovića, Španija Karlosa Alkaraza, Englezi će biti domaćini na Vimbldonu ali će ih jedino zanimati meč od 21 čas. Španija i Engleska će igrati finale Eura 2024, a videćemo ko će na kraju izaći kao pobjednik. 

 Španci se nadaju duplom zlatu, a Novak im je poručio da će navijati za njih u finalu Evropskog prvenstva ukoliko mu Alkaraz "pusti" ovo finale. Svakako sve u Srbiji najviše zanima da li će moći na miru da gledaju fudbal uveče. Vidjećemo, pošto Novakovo finale počinje od 15 časova i moglo bi da potraje. 

Fudbal kreće od 21, a dobra vijest je da oba selektora mogu da računaju na skoro kompletne timove. Bio je bez Robina Le Normana i Danija Karvahala za prošli meč selektor "furije", ali oni su izdržali suspenzije. Ipak, pitanje je da li će Pedri uopšte moći na teren zbog povrede, a pojavila se informacija i da je rezervista Ajoze Perez u malom problemu sa povredom. Ipak, to vjerovatno ne utiče na prvih 11, a obojica bi mogla da u nekom momentu uđu sa klupe. 

Vidjećemo i kako će se završiti trka za najboljeg strelca turnira. Dani Olmo iz Španije i Hari Kejn iz Engleske su na vrhu sa po tri gola, zajedno sa Kodijem Gakpom, Gruzinom Mikautadzeom, Džamalom Musijalom i Ivanom Šrancom. Po dva gola imaju Fabijan Ruiz i Džud Belingem. 

Dok se kod Španije manje više očekuje isti sastav kao i inače, sa Moratom u špicu, Jamalom i Vilijamsom po krilima, Olmom na "deset", Ruizom i Rodrijem iza i standardnom odbranom Kukurelja, Le Norman, Laport, Karvahal, ima više pitanja za Englesku. Da li će Sautgejt izaći u formaciji 4-2-3-1 ili će ponovo povući Kajla Vokera na trećeg štopera? Da li će levog beka opet "glumiti" Kjeran Tripije ili će od starta krenuti Luk Šo? Vidjećemo! 

Za sada je Španija igrala lepši i dosta bolji fudbal i izgledala je kvalitetnije. Ipak Englezi su se vadili iz problema, pobjeđivali na penale i pokazali da su pod Sautgejtom tim koji ne igra lepo, ali prolazi i ide do kraja. A u ovakvim utakmicama to često bude mnogo bitnije.