Fudbal

DEJAN RADONJIĆ DOVEO IGRAČA PARTIZANA!

Autor Dragan Šutvić

Još jedan rastanak u Partizanu, pošto će novi klub u narednoj sezoni imati i Džejlin Smit.

Izvor: MN Press

Košarkaški klub Partizan ovog ljeta se rastaje sa gotovo svim igračima iz prethodne sezone - nizu košarkaša koji napuštaju Beograd pridružio se i plejmejker Džejlin Smit, američki igrač sa hrvatskim pasošem! Zimsko pojačanje crno-bijelih naredne sezone igraće za ekipu Bahčešehira, čiji je direktor Nemanja Bjelica, a trener Dejan Radonjić!

Iskusni plejmejker je nakon završetka sezone Partizana isticao da bi želio da ostane u klubu i čekao je ponudu za nastavak saradnje, ali očigledno nije bilo dogovora srpskog kluba i hrvatskog reprezentativca. U jednom intervjuu Džejlin Smit je istakao da danima nije pričao sa ljudima iz kluba o produžetku ugovora, pa je morao da se okrene drugim opcijama koje je imao na stolu. Očigledno je najbolja ponuda stigla iz Turske...

Tako će Smit u narednj godini sarađivati sa bivšim trenerom Crvene zvezde Dejanom Radonjićem, a Bahčešehir će predvoditi u Evrokupu. Turska ekipa je prethodne sezone igrala u takmičenju pod organizacijom FIBA, ali je tokom ljeta došlo do velikog zaokreta, pa će se u predstojećoj takmičarskog godini Radonjićev tim takmičiti u Evrokupu. Ovako je predstavljen Smit:

Smit je od 2017. godine u evropskoj košarci, a prva stanica bila mu je Njemačka. Igrao je za Hejdelberg, Ludvigsburg i Albu, a zatim po pola godine proveo u redovima Virtusa i Partizana. Tokom ljeta 2022. godine Džejlin je dobio hrvatski pasoš, a u avgustu iste godine je debitovao za nacionalni tim.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!