Fudbal

ODBIJENE ŽALBE BUDVE, ZETE I CEKLIĆA

Autor Vasilisa Grgurević

Komisija za žalbe Fudbalskog saveza Crne Gore je na sjednici održanoj 11. jula odbila je žalbe FK Zeta i FK Budva, kao i žalbu defanzivca Zvonka Ceklića i potvrdila odluke Disciplinske komisije u predmetnim slučajevima.

Izvor: MONDO/Mirko Šljivančanin

“Odbijaju se kao neosnovane žalbe FK Zeta i FK Budva i potvrđuje odluka Disciplinske komisije FSCG br. 2388/BD-3 od 25.06.2024.godine. Ova Komisija nalazi da je Disciplinska komisija FSCG, na osnovu zvaničnih izvještaja službenih lica i pregleda video snimka predmetne utakmice, pravilno utvrdila činjenično stanje i na osnovu toga našla da su FK Zeta i FK Budva i igrači Danilo Raičević, Bojan Matanović i Marko Stijepović počinili prekršaj iz člana 92 Disciplinskog pravilnika FSCG”, navodi se u saopštenju.

Tako se ističe:

“Odbija se kao neosnovana žalba Zvonka Ceklića, igrača OFK Mladost Lob.bet Podgorica i potvrđuje odluka Disciplinske komisije FSCG br. 2388/P-22-1 od 17.04.2024.godine”.

Disciplinska komisija FSCG je prije dvadesetak dana Zetu i Budvu vratila u niži (treći) rang takmičenja, nakon utakmice baraža za plasman u Drugu ligu.

U trećem, posljedjem kolu baraža, Budva i Zeta su remizirali 3:3, a domaćin je na kraju slavio 4:2.

Upravo takav epilog – remi sa golovima, uz pobjedu Budve na penale – i jedne i druge je vodio u viši rang.

Ceklić je suspendovan na 18 mjeseci van fudbala zbog dešavanja na utakmici Mladosti i Dečića u okviru Meridianbet Prve lige.

“Ceklić je suspendovan na godinu i po zbog učešća u neregularnosti utakmice, čime je počinio prekršaj iz člana 92 Disciplinskog pravilnika FSCG”, pisalo je tada u zapisniku Disciplinske komisije FSCG.