Fudbal

ISPAO IZ SUPERLIGE, SAD HOĆE PARTIZAN! Crno-bijelima će riješiti najveći problem u timu!

Autor Bojan Jakovljević

Mladi desni bek Voždovca Vukašin Đurđević bio bi rješenje Partizana za mjesto bonusa u narednoj sezoni.

Izvor: MN Press

Fudbalski klub Partizan pikirao je još jednog bonusa za narednu sezonu i sve ukazuje na to da će uskoro krenuti u realizaciju transfera igrača koji je prije nekoliko nedjelja ispao iz Superlige. Želja crno-bijelih je da se što prije u Humsku preseli Vukašin Đurđević (20), a ta selidba ne bi trebalo dugo da traje - mladi i talentovani desni bek do sada je nosio dres Voždovca, pa bi samo trebalo da se spusti nekoliko autobuskih stanica ka Autokomandi.

Đurđević prvenstveno igra kao desni bek, a može da odgovori zahtjevima i na poziciji štopera. U ekipi Partizana zauzeo bi mjesto uz aut liniju, jer trener Aleksandar Stanojević baš tu planira jednog bonusa za narednu sezonu - ukoliko Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije izglasa pravilo da moraju da igraju dvojica mladih fudbalera nakon što se to nije uradilo prije nekoliko dana. Prvo je Stanojević za tu ulogu projektovao Milana Roganovića, ali je njega povreda spriječila da se tokom drugog dijela priprema nametne za mjesto u timu.

Mogao bi Partizan lako da riješi poziciju desnog beka stavljanjem Natana de Medine ili Aleksandra Filipovića na tu poziciju, ali se onda javlja drugi problem za crno-bijele. Ukoliko bude moralo da se igra sa dva bonusa, Partizan bi mogao da nađe još jednog startera koji se uklapa u nove propozicije jer je za sada samo Ibrahim Zubairu siguran u prvih 11

Zbog toga Partizan mora da promijeni plan, pa je u centar pažnje dospio Vukašin Đurđević koji je prethodnu sezonu odigrao u dresu Voždovca. Nakon što je ponikao u Radu, Vukašin se preselio na krov tržnog centra "Stadion" i upisao 33 prvenstvena meča uz jedan gol i jednu asistenciju. Igrao je i na tri utakmice Kupa Srbije, između ostalog i protiv Partizana kada je sa bijele tačke bio precizan u četvrtoj seriji - u porazu Voždovca nakon slabijeg šutiranja penala.