Fudbal

PIKSI PODNIO IZVJEŠTAJ! Dolazi na sjednicu FSS i ostaje selektor Srbije!

Autor Nebojša Šatara

Selektor Srbije Dragan Stojković prvo podnosi izvještaj o turniru, a zatim nastavlja mandat na klupi nacionalnog tima.

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi ostaće u toj ulozi i u narednom periodu, nakon što je nacionalni tim doživio neuspjeh na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj. Ipak, prije nego što stigne i zvanična potvrda da će Piksi predvoditi ekipu u septembru u okviru Lige nacija, čeka nas sastanak Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije.

Na njemu će se pojaviti i Dragan Stojković! Kako prenosi "Kurir", Piksi će zajedno sa sportskim direktorom reprezentacije Stevanom "Dikom" Stojanovićem podnijeti izvještaj o svemu što se dešavalo na Evropskom prvenstvu. Srbija nije uspjela da se domogne druge faze takmičenja, odnosno da prođe grupu iz koje su tri tima nastavila takmičenje - očekuje se da Piksi u svom izlaganju pred predsjednikom FSS Draganom Džajićem i članovima Izvršnog odbora analizira zašto je ishod bio takav.

Podsjećamo, reprezentacija Srbije počela je turnir porazom od Engleske (1:0), a zatim remizirala protiv Slovenije (1:1) i Danske (0:0). Sa dva osvojena boda zauzela je posljednje mjesto u grupi, a nacionalni tim bio je posljednjeplasirani u grupi i na prethodnom velikom takmičenju - kada je Piksi u Kataru predvodio "orlove" na Mundijalu.

Ipak, očekuje se da Dragan Stojković dobije još jednu šansu na klupi. Od njega će se očekivati da nacionalni tim povede ka Mundijalu koji se 2026. godine igra u Kanadi, SAD i Meksiku. Na tom putu vjerovatno ćemo vidjeti veliko podmlađivanje nacionalnog tima. Dosadašnji kapiten Dušan Tadić vjerovatno je prvi koji će završiti karijeru u reprezentaciji.