Fudbal

MAMIĆEVA MAGIJA, DINAMO OPET UZIMA MILIONE NA OLMU: Kad odigra finale Dinamo će dobiti pravo bogatstvo!

Autor Nikola Lalović

Dani Olmo prelazi u redove Mančester sitija.

Izvor: Profimedia/IMAGO

Dani Olmo je došao na Euro 2024 kao izmjena Pedriju na poziciji "desetke" u Španiji, a sada mu se smiješi i mogućnost da bude MVP turnira! Takođe, dosta dugo se čekao njegov iskorak na najveću scenu u klupskom fudbalu i izgleda da smo to dočekali. Čim se završi finale sa Engleskom u nedelju on će u Englesku! 

Vezista Lajpciga bi najviše volio da se vrati u Barselonu gdje je i ponikao, a odakle je kao mladić otišao u Dinamo Zagreb u potrazi za minutažom, ali to je nemoguće. Finansijski problemi Katalonaca su ogromni i ne dozvoljavaju da se plati ogromno obeštećenje za Olma, pa će to iskoristiti niko drugo do Pep Gvardiola. 

Olmo koji je sa tri gola i dvije asistencije ključni igrač Španije otići će u redove Mančester sitija. To što može da igra kao "desetka", krilo, kao i na poziciji veznog sa tri igrača u centralnom dijelu terena odgovara rotacijama Gvardiole, a Lajpcigu odgovara što Siti ne pita koliko Olmo košta. 

Navodno će Siti platiti 60.000.000 eura za Španca, a od toga će profitirati i Dinamo Zagreb. Iz redova "modrih" Olmo je otišao u Lajpcig i sada bi posle novog transfera trebalo da dobiju između šest i osam miliona eura.