Fudbal

PIKSI OSTAJE SELEKTOR SRBIJE!

Autor Dušan Ninković

Donijeta je odluka - Dragan Stojković nastavlja da vodi reprezentaciju.

Izvor: MN Press

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije i u narednom periodu biće Dragan Stojković Piksi! Kako prenosi "MozzartSport", Srbija će u naredni ciklus Lige nacija ući sa Piksijem na selektorskoj klupi, a u petak će na Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Srbije biti potvrđena potvrđena jednom od najboljih fudbalera svih vremena na ovim prostorima.

Piksi je dobio podršku čelnih ljudi srpskog fudbala da nastavi započeti posao tokom kojeg je reprezentaciju odveo na Mundijal u Kataru, Evropsko prvenstvo u Nemačkoj i elitnu diviziju Lige nacija, u kojoj će Srbija imati priliku da igra protiv najboljih zemalja u Evropi. Dragan Stojković će samo nastaviti da radi po ugovoru koji je potpisao pred EURO 2024, a u kojem je naznačeno da mu saradnja sa FSS-om traje sve do kraja Svjetskog prvenstva 2026. godine.

Pred legendarnim fudbalerom je do skoro nezamisliv cilj za srpski fudbal - da reprezentaciju odvede i na treće veliko takmičenje u nizu. Svjetsko prvenstvo 2026. godine će se igrati u Kanadi, SAD i Meksiku, a ukoliko Piksi sa nacionalnim timom izbori plasman na Mundijal to će biti uspeh kakav često nije uspjevala da ostvari ni selekcija SFRJ.

Za sada će fokus nacionalnog tima biti na Ligi nacija, a veliki izazovi u tom takmičenju počinju već za nekoliko nedelja!