Fudbal

BUDUĆNOST DANAS IGRA PRVI MEČ 1. KOLA KVALIFIKACIJA ZA LIGU KONFERENCIJA

Autor Vasilisa Grgurević Izvor Vijesti

Mi smo spremni u taktičkom smislu, nadam se da ćemo fizički biti na pravom nivou, a da će hemija i zajedništvo presuditi da dođemo do povoljnog rezultata.

Izvor: MONDO/ BALŠA JANKOVIĆ

Budućnost u Podujevu protiv debitanta na evrosceni Mališeve (17 h) igra prvi meč 1. kola kvalifikacija za Ligu konferencija

Intrigantne utakmice na startu evropskog ljeta čekaju fudbalere Budućnosti - sa statusom nosioca u žrijebu, podgorički tim je za rivala u 1. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija dobio debitanta na međunarodnoj sceni, kosovskog predstavnika Mališevu.

Zbog toga su očekivanja da “plavi” preskoče prvu prepreku, ali crnogorski klupski fudbal je u toliko lošem stanju, što je pokazao i učinak Dečića u Velsu na startu Lige šampiona (poraz 3:0 od TNS-a), da status favorita važi samo na žrijebu - uoči prve utakmice, koja se igra danas u 17 sati u Podujevu, Mališeva sigurno vjeruje da iz predstojećeg dvomeča može da izađe kao pobjednik.

Biće neizvjesno, a sigurno je jedno - ništa neće biti odlučeno u prvom meču, sve će biti poznato nakon revanša u Podgorici - kazao je trener Budućnosti Ivan Brnović.

Vremena da se Brnović i igrači upoznaju sa rivalom bilo je dosta. Mališeva je tim u kome se izdvajaju dvojica 20-godišnjaka, mladih reprezentativaca Kosova.

To je mlada i kvalitetna ekipa, sa dobrim pojedincima, a posebno se ističu mladi Hazrolaj i Bruti - kaže Brnović.

Opasan je i krilni napadač Aliju. To su igrači koji mogu da naprave razliku. U svakom slučaju, imaćemo tešku utakmicu, a koliko tešku zavisi umnogome od našeg izdanja, ali i od izdanja rivala.

Podgoričani imaju dobro iskustvo kada je u pitanju rival sa Kosova. Prije dvije godine nisu imali problema sa Ljapijem - 2:2 u Prištini, 2:0 u Podgorici, kako pišu Vijesti.

Prošle su, međutim, dvije godine, a već sjutra bi moglo da bude jasnije da li je taj dvomeč ikakav parametar. “Plavi” su tada imali supertalentovanog Viktora Đukanovića, koji se izdvojio, ko bi mogao sada da bude “X faktor”? Vasilije Adžić je otišao u Juventus, traži se novi igrač koji će napraviti razliku.

Budućnost je, kaže Brnović, spremna nakon priprema u Sloveniji i završnice u Podgorici.

Mi smo spremni u taktičkom smislu, nadam se da ćemo fizički biti na pravom nivou, a da će hemija i zajedništvo presuditi da dođemo do povoljnog rezultata.

Brnović ne računa na povrijeđene Petra Grbića i pojačanje iz Dečića, Olivera Šarkića, pa bi u Podujevo mogla da startuje ova varijanta: Mijatović na golu, Grivić, Orahovac, Adžić i Gašević u posljednjoj liniji, Bulatović, Brnović i Vukotić u veznom redu, Ivanović, Bojović i Perišić u napadu.

Budućnost i Mališeva igraju revanš narednog četvrtka pod Goricom, a bolji iz dvomeča igraće u drugom kolu protiv bugarskog tima CSKA 1948.