Fudbal

IGRAO ZA NJEMAČKU, SAD IMA 110 KILOGRAMA! Poznatom štoperu Dortmunda zaprijetili da hitno smrša

Autor Milutin Vujičić

Niklas Zile se ugojio od kada je prešao u Dortmund i sa kilažom koju je imao prije dva mjeseca nije mogao da igra fudbal.

Izvor: BEAUTIFUL SPORTS/Meusel / imago sportfotodienst / Profimedia

Njemački fudbaler Niklas Zile (28) u najboljim je štoperskim godinama, međutim umjesto da bude dio reprezentacije svoje zemlje koja je igrala na Evropskom prvenstvu, postavlja se pitanje da li ima mjesta i u prvom timu Dortmunda. Zile već neko vrijeme ozbiljno kuburi sa viškom kilograma, pa je Dortmund tražio od njega da se "dovede u red" pred start nove sezone koja za finalistu Lige šampiona počinje u srijedu.

Tada će biti obavljena potrebna testiranja i biće jasno da li je Zile poslušao rukovodstvo i radio na sebi tokom ljeta, pošto je u jednom trenutku prošle sezone imao više od 110 kilograma, prenosi "Bild". Inače je krupan i visok, generalno građe koja sakriva višak kilograma, sve dok se nije pojavio na treningu pred finale Lige šampiona sa Real Madridom.


Odmah posle toga imao je razgovore sa direktorima Larsom Rikenom i Sebastijanom Kelom i saopšteno mu je da mora da smrša ili slijede kazne. Tako je Zile tokom ljeta plaćao personalnog trenera da bi bio "fit", ali da li je to dovoljno, vidjećemo već u srijedu kada se pojavi na okupljanju prvog tima kod novog trenera Nurija Šahina. Ako ne zadovolji standarde za bundesligaški fudbal, odmah će biti prodat.

Zile je inače ponikao u Hofenhajmu, a potom je 2017. godine prešao u Bajern u transferu vrednom 20 miliona eura. Nakon isteka ugovora sa minhenskim klubom, odlučio je da potpiše za Dortmund kao slobodan agent u ljeto 2022. Ima ugovor na još dvije sezone vrijedan još čak 28 miliona eura.

U dresu reprezentacije Njemačke odigrao je čak 49 utakmica i bio je dio tima koji je igrao na Svjetskim prvenstvima 2018. u Rusiji i 2022. godine u Kataru.