Fudbal

ENGLESKA POSLIJE PENAL RULETA PROŠLA U POLUFINALE EURA!

Autor Milica Mrvaljević Izvor Kurir

Sve se može opisati u jednoj rečenici. I jedna i druga ekipa su kružile oko bloka protivnika na smjenu, ali bez bilo čega konkretnog. Jednom riječju - dosadno!

Izvor: Fabio Ferrari/LaPresse/Shutterst / Shutterstock Editorial / Profimedia

Fudbaleri Engleske plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva u Njemačkoj pošto su poslije drame u penal seriji obezbijedili prolaz među četiri najbolje selekcije. 1:1 je bilo u regularnom dijelu, a 5:3 u penal seriji. Šta smo gledali u prvom poluvremenu meča? Apsolutno ništa!

Fudbaleri Engleske i Švajcarske kao da nisu ni izašli na utakmicu, jer za prvih 45 minuta nismo vidjeli nijedno veće uzbuđenje. Koliko je duel bio nezanimljiv govori činjenica da je žuti karton Šera nad Belingemom najinteresantniji detalj meča. Nula šuteva za cijelo prvo poluvreme dovoljno govori šta su gledali ljubitelji fudbala ovog popodneva u Diseldorfu.

Sve se može opisati u jednoj rečenici. I jedna i druga ekipa su kružile oko bloka protivnika na smjenu, ali bez bilo čega konkretnog. Jednom riječju - dosadno!

Gdje su stali u prvom nastavili su u drugom poluvremenu, jer se apsolutno ništa nije desilo. Podatak da je prvi šut u okvir gola upućen u 50.minutu dovoljno govori. Uspavanku je prekinuo Embolo pogotkom u 75.minutu nakon dobrog centaršuta Ndojea. Nije reagovala dobro odbrana Engleske pa je špicu "sajdžija" ostao lakši posao.

Nije se dugo čekao odgovor izabranika Gereta Sautgejta pošto je Saka izjednačio šutem sa ivice šesnaesterca. Do kraja se više igralo na polovini Švajcarske pa je utakmica otišla u produžetke. U prvom produžetku se ništa značajnije nije desilo, a jedino vrijedno pomena jeste šut Deklana Rajsa sa 25 metara u 95.minutu koji je Zomer zaustavio krajnjim naporom.

Kada je riječ o drugom produžetku može se reći da je Švajcarska imala više šansi da dođe do pobjede. Najbliži su bili u 118.minutu kada je Šaćiri direktno iz kornera šutirao u gol, ali je na njegovu nesreću lopta pogodila stativu. Do kraja se nije ništa dešavalo pa je meč otišao u produžetke. U penal seriji Engleska je pogodila svih pet penala, dok je za Švajcarsku promašio Akanđi u prvoj seriji i na taj način postao tragičar svoje ekipe!