Fudbal

FRANCUSKA POSLE PENAL DRAME SRUŠILA PORTUGAL: Feliks TRAGIČAR! Ronaldo u SUZAMA ide kući, gledaćemo KLASIK u polufinalu!

Autor Anđela Vukčević Izvor Kurir

Fudbaleri Francuske plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva pobjedom nad Portugalom 5:3 nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca!

Izvor: Radio-televizija Srbije/Screenshot

Francuzi su nešto agresivnije ušli u meč, ali bez prave prilike za gol. Trajao je pritisak pet minuta, a onda Portugal uzima konce igre u svoje noge. Mnogo su opasniji bili izabranici Roberta Martineza, ali bez konkretne završnice.

Čak pet kornera su izveli, ali nikako nisu mogli da pronašu put do gola Menjona.

Francuska je prijetila iz kontre i šutevima iz daljine, a Ernandez je najopasnije zaprijetio pred golom Portugala šutem sa 25 metara.

Portugal je imao slobodan udarac u 40. minutu, a Bruno Fernandeš je šutirao umjesto Ronalda, preko gola Menjona. Oprezni su bili i jedni i drugi u prvom delu igre, a na poluvrijeme se otišlo sa "nulom".

Očekivalo se da u drugih 45 minuta vidimo više prilika i bar jedan gol.

Prvu priliku u dugom delu igre imao je Mbape u 50. minutu ali je šutirao pravo u Koštu!

Francuzi su pojačali pritisak, ali im je nedostajala završnica pred golom Portugala!

Dešanovi izabranici su bili zabrinuti u 55. minutu kada je Kilijan Mbape ostao da leži državši se za nos koji je polomio protiv Austrije. Vratio se ipak bez posledica.

Imao je Portugal u 60. minutu dobru priliku preko Leaa, ali je sjajno reagovao Kamavinga u svom šesnaestercu!

Fernandeš je u 61. minutu imao najbolju priliku, njegov šut je zaustavio Menjon, natrčao je Kanselo, ali ni on nije uspio da postigne gol.

Samo dva minuta kasnije, stopostotna šansa za Portugal, Vitinja je ostao sam na pet metara od gola Francuske, šutirao je, ali je čuvar mreže Milana fenomenalno reagovao.

Najbolju priliku za gol Francuzi su imali preko Kolo Muanija, sam je izašao ispred Košte, ali mu je šut izblokirao Ruben Dijas.

Samo minut kasnije, šansa za Kamavingu i prosto neverovatno šta je promašio fudbaler Real Madrida.

Bližili su se produžeci jer ni jedni ni drugi nisu mogli da pronađu put do gola protivnika! Bernardo Silva je izblokiran u 90. minutu i to je bilo sve što smo vidjeli!

Na kraju regularnog dela ništa nije razdvajalo dvije ekipe, a otišlo se u produžetke.

Imao je Ronaldo veliku priliku u 93. minutu, Konseisao je sve uradio, pronašao ga na petercu, ali se najiskusniji igrač Portugala obrukao!

Rafael Leao je izašao sam ispred golmana Francuske u 102. minutu, ali ga je izblokirao Upamekano!

Počeo je drugi produžetak, a i dalje ništa nije razdvajalo dvije ekipe. Zanimljiv izbor Dešana, Barkola je zamijenio Kilijana Mbapea! Francuska je do kraja igralča bez kapitena!

Novi sjajan napad Portugala u 108. minutu, centrirao je Konseisao, Feliks je šutirao glavom, ali je pogodio spoljni dio mreže! Barkola je pokušao u 115. minutu, ali je loše šutirao lijevom nogom.

Penali su odlučivali pobjjžednika, pošto nakon 120 minuta igre ništa nije razdvojilo dva tima!

Feliks je pogodio stativu u trećoj seriji, a on je na kraju ispao tragičar.

Za Francusku su pogašali Dembele, Fofana, Kunde, Barkola i Ernandez!

Kod Portugala precizni Ronaldo, Bernardo Silva i Mendeš!

Ernandez je šutirao poslednji, bio je hladnokrvan i donio veliku radost svom timu! Francuska će u polufinalu igrati protiv Španije!