Fudbal

UEFA POKRENULA ISTRAGU: Skandalozni potez Belingema neće proći nekažnjeno!

Autor Mladen Šolak

Engleski napadač vulgarno je proslavljao gol protiv Slovačke, UEFA je reagovala, a u njegovoj zemlji su ovako dočekali tu vijest.

Izvor: Bradley Collyer / PA Images / Profimedia

UEFA je pokrenula istragu protiv Engleza Džuda Belingema zbog načina na koji je proslavio gol protiv Slovačke za izjednačenje. Gestikulirao je ka svom međunožju gledajući ka klupi Slovačke i iznad nje, a nadležni u evropskoj "kući fudbala" su to vidjeli.

Uefa je pokrenula istragu zbog "mogućeg kršenja osnovnih pravila pristojnog ponašanja" i suočen je sa kaznom pred četvrtfinalni meč Evropskog prvenstva u kojem će Engleska igrati protiv Švajcarske u utorak od 18 časova.

Prema saopštenju, UEFA će delegirati inspektora koji će izvršiti uvod u Belingemovo ponašanje u uzbudljivoj pobjedi svog tima. Napadač Real Madrida u njoj je učestvovao spektakularnim makazicama u četvrtom minutu nadoknade, kojima je oduzeo Slovačkoj istorijsku pobjedu i plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Englezi u izvještavanju o ovom postupku podsjećaju i na to da je UEFA pokrenula disciplinsku istragu protiv Srbije zbog optužbi da su se čuli majmunski krici tokom utakmice Srbija - Engleska16. juna. "Iako je prošlo dvije nedjelje, taj slučaj ostaje neriješen", objavili su ostrvski novinari.

Pogledajte Belingemov potez: