Fudbal

NAPAD NOŽEM USRED UTAKMICE EVROPSKOG PRVENSTVA! Horor u Njemačkoj - nastao stampedo, policija hitno uletjela

Autor Mladen Šolak

Užasna scena u fan zoni Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Izvor: Twitter/diversity999x

Njemačka policija uhapsila je Sirijca (25) koji je u fan-zoni Evropskog prvenstva u Štutgartu napao nožem i povrijedio tri osobe. Povrijeđen je jedan nemački državljanin (19) i dva turska (38 i 60 godina), s tim da je najteže povrede zadobio 38-godišnji Turčin čije stanje je srećom stabilizovano. Sve se dogodilo u vreme utakmice Turske i Češke.

"I dalje se istražuje pozadina ovog slučaja i izdat je nalog za hapšenje 25-godišnjeg Sirijca. Jedan svjedok je otkrio je sve odjeknuilo kao pucanj i da su svi počeli da beže ka izlazu iz fan zone", piše "Bild. "Bogu hvala da niko nije pao, inače bi bilo zlo", rekao je jedan od svjedoka.

Nejasno je kako je napadač uneo nož u fan-zonu, jer se na ulazu vrše detaljni pretresi i svi posjetioci prolaze kroz pregled skenerom. Bez obzira na napad nožem, fan-zona je otvorena za posetioce u četvrtak uveče i nadležne redarske službe zajedno sa policijom rade na sprovođenju mjera bezbjednosti.

Pogledajte snimak sa mjesta napada:

U Štutgartu će biti odigrana još jedna utakmica Evropskog prvenstva, četvrtfinale 5. jula u kojem će igrati pobjednici duela Španija - Gruzija i Njemačka - Danska.