Fudbal

BIO JE BEZ SVIJESTI, A LJEKARI SU KASNO REAGOVALI! Prve informacije iz bolnice - pukla je kost, mora na operaciju

Autor Mladen Šolak

Poznato je kako je mađarski fudbaler koji je doživio tešku povredu na meču Evropskog prvenstva protiv Škotske.

Izvor: Profimedia

Napadač Mađarske Barnabaš Varga je stabilno nakon što je bio iznesen sa terena zbog udarca na meču protiv Škotske. U najdramatičnijoj intervenciji ljekara na Evropskom prvenstvu, njemu je hitno ukazana pomoć nakon što je zadobio udarac u borbi za poziciju sa škotskim fudbalerima.

Ustanovljeno je da mu je na meču Mađarska - Škotska slomljena jabučna kost lica i moraće na operaciju. "Varga je OK, nažalost biće operisan jer je pretrpeo prelom kosti. Vidjećemo šta će se dogoditi. Ako budemo prošli u osminu finala, sigurno neće moći da bude sa nama", kazao je selektor Mađarske Marko Rosi o povređenom napadaču.

Na konferenciji za novinare Italijan je potvrdio da je napadač stabilno i da ne postoji bilo kakav rizik za njegovo stanje. Mađarski fudbalski savez objavio je da je igrač u bolnici u Štutgartu i da će objaviti nove informacije, kada ih bude". Sve to su ohrabrujuće vijesti nakon zaista dramatične scene na stadionu.

Čim je Varga pao, njegovi zemljaci, kao i igrači Škotske ostali su u šoku i nekoliko trenutaka fudbal je apsolutno bio u drugom planu. "Igrači su mi rekli da je izgledao kao da je izgubio svijest i svi su bili zaista zabrinuti zbog toga što su doktori malo kasnili, ali očigledno je tako bilo jer nisu shvatili da je situacija opasna", kazao je Rosi.