Fudbal

OSTAO BEZ SVIJESTI NA TERENU! Mađar zaledio cijelu Evropu posle jezivog pada, svi znamo šta je bilo prošli put!

Autor Nikola Lalović

Kada je Barnabaš Varga ostao nepomičan na terenu, svi smo ostali u šoku!

Izvor: Instagram/dbufodbold/Screenshot/X/Russian Market

Cijela Evropa je stala na nekoliko minuta kada je napadač Mađarske Barnabaš Varga ostao bez svijesti posle sudara sa golmanom Škotske Angusom Ganom na Evropskom prvenstvu. Ostao je da leži nepomičan špic Mađarske, a njegovi saigraači su ostali u šoku. Dominik Soboslai je plakao, a ostali su se skupili kako bi zaštitili Vargu od kamera. Kada su došla nosila sa zastorima nije nam to bilo ništa novo jer, nažalost, nije ovo prvi put da se dešava nešto slično. 

Za sada je javljeno da je Varga stabilan, a prethodni put kada smo gledali ovakvu dramu nismo dugo dobili umirujuće vijesti. Desilo se to na meču Danske i Finske na prethodnom Evropskom prvenstvu kada je zbog srčanog zastoja na nekoliko minuta bez svesti bio ključni igrač Danske Kristijan Eriksen. 

Sada je Barnabaš Varga ostao nepomečian na travi u 70. minutu meča, a na "Parkenu" u Kopenhagenu Kristijan Eriksen je "zaledio" kompletan stadion u 42. minutu. Pao je na zemlju, a lekari su mu se borili za život na terenu. Kapiten Danske Simon Kjer bio je najprisebniji i okrenuo ga je u poziciju koja mu je spasila život. Na kraju su oba tima izašla sa terena, a Eriksen je srećom preživeo i četiri godine kasnije je na Euru. 

ERIKSEN PONOVO NA TERENU, A VARGA?

Ipak morao je da se preseli iz Italije tada Eriksen. Igrao je do tada za Inter, ali kako mu je ugrađen defibrilator i u Italiji nije dozvoljeno igrati fudbal u takvom stanju. Otišao je u Brentford pa u Mančester junajted i sada je ponovo lider Danske i vodi svoj tim pred meč sa Srbijom na Evropskom prvenstvu. Deset meseci nakon kolabiranja on se upravo u meču protiv Srbije vratio na teren, a nastupio je i na Mundijalu u Kataru. 

Barnabaš Varga je prošao sa slomljenim kostima lica, navodno mu je potpuno slomljena jagodica, a sada čekamo da vidimo da li će biti nekih novih informacija o njegovom stanju. "Varga je OK, nažalost biće operisan jer je pretrpeo prelom kosti. Videćemo šta će se dogoditi. Ako budemo prošli u osminu finala, sigurno neće moći da bude sa nama", kazao je selektor Mađarske Marko Rosi o povređenom napadaču.

Iskusni 29-.godišnji napadač Ferencvaroša prošle godie je nastupao za Dejana Stankovića i osvojio je titulu, a na 24 prvenstvena meča dao je 20 golova. Imao je jako specifičan put u karijeri pa je preko austrijskih drugoligaša i manjih klubova u Mađarskoj tek prošle godine stigao do Fradija i nacionalnog tima. Na 13 mečeva dao je sedam golova za Mađarsku.