Fudbal

INTER NE DA TURČINA, ALI BAJERNOVA PARA VRTI GDJE BURGIJA NEĆE!

Autor Bojan Jakovljević

Hakan Čalhanoglu ovog ljeta ipak bi mogao da napusti "Đuzepe Meacu".

Izvor: Daniela Porcelli / SPP / imago sportfotodienst / Profimedia

Inter ne želi da proda Hakana Čalhanoglua ovog ljeta, ali bogata ponuda iz Minhena mogla bi da promijeni stvari, bez obzira na stav Simonea Inzagija.

Posljednjih dana, izvještaji iz Njemačke naglašavali su kako bavarski gigant ozbiljno razmatra dovođenje 30-godišnjeg plejmejkera u narednim mjesecima, navodno pripremajući četvorogodišnji ugovor vrijedan oko osam miliona eura neto po sezoni plus dodatke.

Glasine iz turskog kampa na Evropskom prvenstvu sugerišu da je Čalhanoglu u bliskom kontaktu sa Bajernom i da je otvoren za prelazak, što je izazvalo buru među navijačima Intera i upravi kluba.

Italijanski mediji danas detaljno opisuju kako su direktori Intera Bepe Marota i Pjero Auzilio spremni da prodaju Čalhanoglua Bajernu ukoliko stigne ponuda veća od 50-60 miliona evra, uprkos Inzagijevom insistiranju da je on ključni dio tima.

Za sada nema potvrde da 30-godišnjak želi da napusti klub, ali stvari bi mogle da se promijene u narednim nedjeljama, a "nerazuri" nemaju namjeru da zadrže nezadovoljnog igrača, posebno kada zarađuje oko šest miliona evra neto po sezoni (plus bonusi).

Čalhanoglu je trenutno s reprezentacijom Turske na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.