Fudbal

BELGIJA SAVLADALA ODLIČNU RUMUNIJU ZA LUDNICU U GRUPI E: SVE ekipe imaju po TRI BODA! Vodiće se RAT za osminu finala!

Autor Milica Mrvaljević Izvor Kurir

Fudbaleri Belgije savladali su Rumuniju u Kelnu rezultatom 2:0 (1:0) u posljednjem meču drugog kola E grupe Evropskog prvenstva.

FUSSBALLLIEBE – Hi-Tech lopta za Euro 2024
Izvor: adidas

Silovito je krenula Belgija, poveli su već u 2. minutu golom Tilemansa. Lukaku se odlično zagradio, odložio je loptu svom saigraču koji je fantastičnim šutem savladao Nicu.

Nastavila je Belgija sa pritiskom, šutirali su na gol Nice, nekada i previše komplikovali, ali su potpuno držali konce meča u svojim rukama.

Rumuni su bili opasni iz kontre, imali su svoje šanse, a ovim rezultatom se otišlo na poluvrijeme.

Drugo poluvrijeme je donijelo mnogo uzbuđenja. Lukaku je postigao gol u 68. minutu, ali je on poništen zbog minimalnog ofsajda. Ovo je treći gol Lukakua na ovom šampionatu koji mu je poništen i apsolutni je rekorder.

Nastavila je Belgija sa napadima, a nagrada je stigla u 80. minutu. De Brujne je iskoristio grešku odbrane Rumunije, pogodio je ispred nemoćnog Nice i tako donio veliko slavlje svom timu.

Imala je Belgija 19 šuteva na gol rivala, nisu ni Rumuni zaostajali sa 12, a gledali smo odličan meč u Kelnu.

Sve tri ekipe u grupi E imaju po tri boda, razdvaja ih samo gol razlika! Gledaćemo ludnicu u posljednjem kolu, a snage će odmjeriti Belgija i Ukrajina i Rumunija i Slovačka!