Fudbal

BLAMAŽA U DORTMUNDU! Redar nije prepoznao Montelu, selektor Turske "legitimisan"!

Autor Goran Arbutina

Problemi za Vinćenca Montelu i na terenu i van njega.

Izvor: MIGUEL MEDINA / AFP / Profimedia

Reprezentacija Turske imala je odličan start na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj i pobijedila Gruziju, ali je u subotu sve krenulo po zlu.

Reprezentacija Turske imala je odličan start na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj i pobijedila Gruziju, ali je u subotu sve krenulo po zlu.Već na poluvremenu utakmice protiv Portugala selekcija Vinćenca Montele našla se u zaostatku 0:2 poslije pogotka Bernarda Silve, a onda nevjerovatne gluposti i autogola Sameta Akajdina.

Problemi za Montelu, međutim, nisu počeli tada, već i prije utakmice, kada je selektor Turske jedva ušao na stadion.

Iako je odigrao skoro 300 utakmica u Seriji A, osvojio Skudeto, igrao finale Evropskog prvenstva 2000. sa reprezentacijom Italije, a potom kao trener radio u brojnim klubovima u Italiji, Španiji i Turskoj nekadašnja zvijezda Rome našao se u problemu jer ga nisu prepoznali na stadionu Vestfalen u Dortmundu.

Prilikom dolaska reprezentacije na stadion u Dortmundu pred meč sa Portugalom jedan od redara nije prepoznao Montelu i nije mu dozvolio da uđe, pa je italijanski stručnjak morao da pokazuje svoju zvaničnu akreditaciju.

Učinio je to vidno iznerviran, gotovo je nabio u facu pripadniku obezbjeđenja, ali to je bio tek početak njegovih problema u subotu u Dortmundu.