Fudbal

KROV NA STADIONU NIJE IZDRŽAO, HAOS NA EVROPSKOM PRVENSTVU! Voda je svuda, da li će uopšte biti fudbala!?

Autor Mladen Šolak

Organizatori Evropskog prvenstva nisu bili spremni za ovoliko kiše!

Izvor: Twitter/@AlanMarch1981

Stadion Borusije Dortmund prokišnjava uoči utakmice Turske i Gruzije na Evropskom prvenstvu (utorak, 18 časova). Dok turski navijači u daleko većem broju ispunjavaju tribine, na njima ima dosta vode zbog snažnih padavina koje krov "Vestfalena" nije uspio da zadrži.

Pogledajte snimak sa stadiona, nastale manje od dva sata prije utakmice, dok se igrači već uveliko spremaju za meč:

"Ovo je kao da se igra na Old Trafordu", pišu korisnici Tvitera iz Engleske, sa aluzijom na loše stanje stadiona Mančester junajteda, o kojem se sada zbijaju šale. Ipak, nikome u UEFA sada sigurno nije do šale, jer je problem sa kišom i vodom realan, a početak utakmice od 18 časova se bliži.

"Pošto curi sa krova, gledaoci iz prvih redova moraju da se povuku dublje u tribinu", pišu prisutni na Vestfalenu.  

Njemački meteorolozi upozorili su na vrijeme da će biti nevrijeme i zato je u centru Dortmunda u utorak zatvorena fan-zona. Na zapadu i u centralnoj Njemačkoj očekuje se jako nevreme, koje se i događa, pa su istu odluku o fan-zonama donijeli i u Kelnu, Dizeldorfu i Gelzenkirhenu. Na sajtu gradske uprave Dortmunda pozvali su sve navijače koji nemaju kartu da ostanu kod kuća.

Dok se bližilo 18 časova, bilo je i onih koji su se pitali da li će utakmica biti odložena ili eventualno pomerena ako nevrijeme postane još gore. Pogledajte prizore sa stadiona: