EURO 2024

SELEKTOR HRVATSKE NAKON UBJEDLJIVOG PORAZA: Prespori, predaleki i premalo agresivni!

Autor Nebojša Šatara

Selekcija Hrvatske deklasirana je od Španije na otvaranju EURO 2024 (0:3), a nakon meča selektor "kockastih" prokomentarisao je duel u Berlinu.

Izvor: Eibner-Pressefoto/Marcel von Fehrn / imago sportfotodienst / Profimedia

"Crvena furija" je do poluvremena riješila pitanje pobjednika pogocima Alvara Morate, Fabijana Ruiza i Danija Karvahala, a Dalić je na konfernciji za štampu najprije čestitao Špancima na trijumfu.

"Mi smo počeli dosta teško, nakon toga smo se posložili i onda nas je ta dubinska lopta, o kojoj smo govorili, otvorila i Morata je pogodio. Naša greška, na tome smo radili i primili smo gol tačno zbog onoga na što smo upozoravali", rekao je hrvatski selektor, a prenio "Indeks".

Pojasnio je ključne razloge poraza.

"Nismo bili dovoljno agresivni, stali smo predaleko od igrača i dali smo im puno prostora na bokovima. Ono što me iznenadilo s naše strane je da smo stajali predaleko od igrača. Dali smo previše prostora njihovoj prednjoj liniji, bili smo prespori, predaleki i premalo agresivni. Rekli smo da moramo igrati s puno manje dodira, rekli smo da moramo u dva dodira okrenuti stranu i nismo to dobro radili. Visoki presing nije bio ključan".

Na pitanje novinara zašto je prerano izveo Luku Modrića i Matea Kovačića, selektor Hrvatske je odgovorio da ih je želio sačuvati za druge mečeve grupne faze (protiv Albanije i Italije).

"Oni su igrali sat vremena i shvatili smo da imamo još dvije teške utakmice. Da ih ne forsiramo i ne umaramo do kraja i htjeli smo dati šansu drugim igračima da igraju".

Hrvatska naredni meč igra u srijedu protiv Albanije.