Fudbal

"NEK FIFA ZABORAVI NA SVJETSKO PRVENSTVO!" Anćeloti digao buru, neće biti Mundijala u Americi!?

Autor Nikola Lalović

Karlo Anćeloti je svojom izjavom zaista podigao veliku prašinu.

Izvor: Profimedia

FIFA je najavila velike reforme Svjetskog prvenstva za klubove, ali sada bi to takmičenje moglo da bude otkazano! Trener Real Madrida Karlo Anćeloti je poručio da prvak Evrope nema namjeru da se pojavi na turniru koji je zakazan za 2025. godinu.

"FIFA može da zaboravi na to. Fudbaleri i klubovi neće učestvovati u tom takmičenju. Samo jedna Realova utakmica vrijedi 20.000.000 evra, a FIFA želi da nas "nagradi" tom sumom za cio turnir. Negativno! Poput nas, još nekoliko klubova će odbiti pozivinicu“, rekao je iskusni italijanski stručnjak i podigao pravu buru! 

Plan FIFA je da se Svjetsko prvenstvo klubnova odigra u Sjedinjenim Američkim Državama od 15. juna od 13. jula, ali ove riječi Karla Anćelotija za "Il Đornale" ne ulivaju povjerenje. Vidjećemo da li će se neki drugi klubovi oglašavati, ali svakako bi bez šampiona Evrope ovo takmičenje bilo besmisleno. 

Još uvijek nisu popunjena sva mjesta na prvenstvu, ali za sada su se kvalifikovali: Real Madrid, Čelsi, Mančester siti, Bajern, PSŽ, Inter, Porto, Benfika, Dortmund, Juventus, Atletiko Madrid, Red Bul Salcburg, Palmeiras, Flamengo, Fluminense, Monterej, Pačuka, Al Hilal...