Fudbal

VUJAČIĆ: CILJ NAM JE DA PRIJATELJSKE UTAKMICE ZAVRŠIMO POBJEDOM

Autor Anđela Vukčević Izvor Vijesti

Duel sa Gruzijom stiže nakon utakmice sa Belgijom u kojoj su "sokoli" preživjeli mnogo šansi "đavola", ali u drugom poluvremenu pokazali kako treba da igraju

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Možda pomalo neobično, ali pred istorijski nastup na Evropskom prvenstvu Gruzija će imati samo jednu provjeru - pod Goricom, protiv Crne Gore.

Sve to dovoljno govori koliko je nedjeljni meč (20.45h) važan za Vilija Sanjola i njegovu ekipu, ali jednako bitan biće i za Crnu Goru, kojoj će duel sa "krstašima" biti posljednja prijateljska utakmica prije septembarskog starta Lige nacija

"Dolazi nam selekcija koja u ovom trenutku igra ozbiljan fudbal, meč sa nama joj je posljednja provjera pred Evropsko prvenstvo i sigurno da dolaze motivisani", naglasio je naš štoper Igor Vujačić pred današnji trening pod Goricom.

Duel sa Gruzijom stiže nakon utakmice sa Belgijom u kojoj su "sokoli" preživjeli mnogo šansi "đavola", ali u drugom poluvremenu pokazali kako treba da igraju...

"Sada ćemo pokušati da se nametnemo, da pokažemo bolju igru od one u Belgiji - mislim da je model iz drugog povremena tog duela stil koji treba da fiorsiramo, nadam se da će sve u biti kako treba", dodao je Vujačić.

Trijumf nad ekipom sa Eura 2024 bio bi motiv pred Ligu nacija...

"Da, cilj nam je da prijateljske utakmice završimo pobjedom, ali i protivnik se svakako pita - ekipa koja zaslužuje poštovanje, koja igra specifičan fudbal, sa sjajnim individualcima. Naravno, pružićemo što bolji otpor iako nema nekih od naših najboljih igrača", kaže defanzivac "sokola".

Selektor Crne Gore Robert Prosinečki protiv fenomenalnih ofanzivaca Belgije "branio" se sa Vujačićem i Slobodanom Rubežićem na štoperskim pozicijma.

"Možda smo u meč ušli malo bojažljivo, ali kako je vrijeme prolazilo bili smo sigurniji, imali smo kontinuitet dobrih intervencija. Rubežić je iskoristio priliku, pokazao se u dobrom svjetlu, vjerujem da će sve još bolje biti u narednom periodu", objasnio je Vujačić.

Štoper Rubina još jednom je naglasio da niko među "sokolima" ne dijeli utakmice.

"Uvijek ponavljamo da kada igramo za reprezentaciju nema prijateljskih utakmica, tako se i spremamo za ovu - da pružimo maksimum, a ako dođe rezultat dobro je", jasan je Vujačić.

Gruzija je možda jedan od autsajdera Evropskog prvenstva, ali i selekcija sa jednom od većih zvijezda koja će se pojaviti u Njemačkoj - da li su Vujačić i odbrana Crne Gore spremni za maestra Napolija Hviču Kvarackeliju?

"Ako budem igrao biću na lijevoj strani, on je desno, ali moj je posao odbrana, a i nije samo on Gruzija", rekao je Vujačić o igraču koji je ranije takođe igrao u Rubinu iz Kazanja, pišu Vijesti.

I rivali Crne Gore iz Lige nacija ovog juna igraju test mečeve - Turska je u pripremi za Euro igrala neriješeno sa Italijom, Vels nije uspio da sruši autsajdera Gibraltar (0:0), Island večeras igra sa Engeskom...

"Nismo ih još analizirali, ali ne treba puno trošiti riječi o njima... Njihovi igrači igraju u velikim klubovima, imaju veliki individualni kvalitet... Na nama je da budemo spremni i bez povreda kada dođu ti mečevi", smatra Vujačić.

Iza Igora Vijačića je prva sezona u Rusiji, bio je i među kandidatima za defanzivca godine...

"Zadovoljan sam, adaptirao sam se brzo, bilo je dosta fudbalera sa Balkana, a i ruski igrači su me prihvatili odlično. Na meni je bilo da radim i mislim da sam opravdao očekivanja", zaključio je Vujačić.