Fudbal

JEDVA ČEKAM DA ZLATANU STISNEM RUKU! Piksi peckao Šveđane za "ić": Reći ću mu jednu stvar!

Autor Milutin Vujičić

Dragan Stojković Piksi hvalio Zlatana Ibrahimovića pred meč sa Švedskom, što će biti i utakmica u kojoj se slavni fudbaler i zvanično oprašta od fudbala.

Izvor: MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije u subotu od 18.00 u Stokholmu igra poslednju prijateljsku utakmicu pred početak Evropskog prvenstva u Njemačkoj. Rival je Švedska, a utakmica će biti specifična i zbog toga što je poslednja u karijeri za velikog Zlatana Ibrahimovića koji će se oprostiti u dresu svoje reprezentacije.

"Stvarno je sjajan osjećaj, Zlatan je jedan od najboljih napadača u svijetu. Ponosni smo što imamo mogućnost, što je izabrao da igra protiv Srbije. Nadam se da će ljudi doći i da će biti pun kapacitet stadiona, da će slaviti njegovo zbogom fudbalu. Gledam pozitivno i jedva čekam da ga vidim, pružim ruku i kažem mu: Hvala za sve što si učinio za fudbal!", otvoreno je rekao selektor Stojković na konferenciji za medije.

"Zlatan je jako popularan. Mi volimo da pričamo o njemu, da ga gledamo... On je jedan od najvažnijih igrača u istoriji fudbala, ne zaboravite to. Malo je ekscentričan, ali mislim da ga jako poštuju ljudi. Popularan je u Srbiji jer njegovo prezime završava na ić", nasmijao se Stojković zbog Zlatana koji je porijeklom sa Balkana.

"Ispraćaj Ibrahimovića? Drago nam, veliko ime, velika karijera, ostavio je veliki trag u fudbalu. Za nas je ovo ipak generalna proba pred Prvenstvo Evrope. Bilo je grešaka protiv Austrije, želimo da ih ispravimo, igrači su svjesni svega, očekujem dobru Srbiju protiv Švedske. Težimo da igramo napadački fudbal od dana kada je Mister došao za selektora, slušamo njegovo opredeljenje i vjerujemo da će sve biti kako treba. Da li ćemo igrati napadački stalno? Težimo tome, ali sve zavisi i od rivala. Na startu igramo protiv Engleske, veoma dobre, ofanzivne selekcije. Treba dakle da miksujemo, da budemo pametni u svojim odlukama na terenu. Svako prvenstvo, da li svjetsko ili evropsko, za nas je važno. Uvek će da postoji pritisak, svjesni smo, moramo da budemo spremni u glavama i idemo od utakmice do utakmice", dodao je Saša Lukić.

Što se tiče prethodne provjere od Austrije, gde je Srbija izgubila 2:1, naš selektor i fudbaler vjeruju da rezultat nije bio pravedan po onome što smo pokazali: "Radili smo analizu, gledajući brojeve, statistiku koja daju važne parametre, vidjeli smo da smo imali tu rupu između 10 i 15 minuta. Na fizičkom planu smo bili u egalu, u nastavku dominantniji, kontrolisali smo igru. Izgubili smo, što ne volimo, ali kao tim smo reagovali, i posle izmena. Igrači su pokazali karakter, minus od dva gola nije mnogo uticao na njih. Iz svake utakmice izvlačimo pouke, svaki meč je dobra platforma za analizu. Dešavalo se da na početku meča sami sebe guramo u probleme koje kasnije moramo da reašavamo".

"Dešavaju se stvari koje ne očekujemo, a onda biramo teži put da se vratimo u igru. Trudićemo se da u narednim utakmicama budemo koncentrisaniji na početku meča i kako počnemo i tako završimo utakmicu", dodao je Piksi i rekao da će veoma ozbiljno uzeti u obzir meč sa Švedskom i da će u odnosu na meč u Beču biti nekoliko promjena.