Fudbal

OBJASNI NAM, ZAŠTO ON NE IDE NA EURO? Haos u reprezentaciji Engleske, igrači skočili na selektora zbog spiska!

Autor Milutin Vujičić

Pobuna u reprezentaciji Engleske zbog spiska selektora Gareta Sautgejta za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Garet Sautgejt odlučio je da na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj ne povede nekoliko vrlo poznatih igrača, a nakon što je Markusa Rašforda izostavio i sa šireg spiska - sada je sa konačnog "precrtao" Džeka Griliša. U pitanju je jedan od najboljih fudbalera šampiona Mančester sitija koji je iz nepoznatog razloga višak kod Sautgejta, a nije dugo trebalo da se pola zemlje "digne" protiv takve odluke.

Ne samo da nisu zadovoljni navijači, nego i među reprezentativcima Engleske ima sablažnjavanja zbog precrtavanja Griliša, što bi moglo da naruši atmosferu unutar ekipe. Tako britanski "Telegraf" prenosi da je neimenovani reprezentativac bio toliko šokiran da je od selektora tražio da pred svima objasni svoju odluku.

Ne znamo da li je dobio dovoljno dobro objašnjenje, ali Grilišu u ovom trenutku je sigurno najteže. Navodi se da je "šokiran i vrlo uznemiren" zbog odluke Sautgejta da ga precrta, ali da nije dizao ton na njega kada mu je sve predočeno. Očekivao je da će biti siguran putnik u Njemačku, čak je i skratio godišnji odmor da bi bio u optimalnoj formi, bio je i deo tima koji je već neko vrijeme na pripremama, ali onda su mu stigle nepovoljne vijesti.

Saigrači su uz njega, čak su došli svi zajedno kod njega u sobu da ga utješe i kažu da je trebalo da ide u Njemačku, što svakako može da se odbije kao bumerang Sautgejtu: "Džek Griliš možda nije zaslužio put u Njemačku na osnovu forme ove sezone, ali on je profil igrača kao nijedan drugi u timu. Eze, Gordon i Bouven ostavljaju bez daha, oni mijenjaju tok utakmice, ali nisu ti koji donose pobjede. U tijesnoj utakmici na 20 minuta pre kraja, Griliš je taj kog želite u timu", napisao je novinar Amos Marfi, jedan od mnogih koji su izrazili svoje nezadovoljstvo.

Griliš (28) odigrao je do sada 36 utakmica za Englesku i dao dva gola. Prošle godine u dresu Sitija imao je samo 36 nastupa (zbog povrede) i zabilježio je tek po tri gola i asistencije, što nije ni blizu nivou prethodne sezone kada je učestvovao u pohodu na titulu u Ligi šampiona.