Fudbal

PARTIZAN IMA NOVOG TRENERA: Treći put je tu!

Autor Nikola Lalović

Mijenja Alberta Nađa!

Izvor: YouTube/FK Partizan Belgrade

Aleksandar Stanojević je novi trener fudbalskog kluba Partizan! Iskusni stručnjak se u Humsku vraća treći put, a zamijeniće Alberta Nađa koji je bio iznuđeno rešenje, ali nije unaprijedio kvalitet igre, prenosi "Telegraf".

Dvije strane su se načelno dogovorile prošle nedelje, a poslednji detalji su završeni, tako da nema prepreka da se popularni "Stanoje" uhvati svog starog/novog posla.
Karijeru je počeo o mlađim selekcijama Fudbalskog saveza Srbije, potom se "kalio" u Sremu iz Jakova u seniorskom fudbalu, te je 2007. godine postao pomoćnik Miroslava Đukića u prvom timu Partizana, a istu ulogu je imao i u kratkom mandatu pomenutog trenera na mjestu selektora.

Izuzev kluba iz Humske, vodio je još četiri kluba iz Kine-Dalijen Aerbin, Peking Guan, Peking Enterprajs i Peking Rene, zatim izraelski Makabi iz Haife, te tursku Konjuspor.

Stanojević je u svom prvom mandatu u Partizanu osvojio dvije titule, Kup Srbije, a uspio je da uvede crno-bijele u grupnu fazu Lige šampiona, dok je u drugom mandatu bio drugi iza Crvene zvezde sa 98 osvojenih bodova.