Fudbal

BOLJE DA ĆUTIŠ, OTKRIĆEMO CIJELU ISTINU! Mbape "pljunuo" PSŽ, oni odmah otvorili front: Sramota!

Autor Milutin Vujičić

PSŽ i Kilijan Mbape su bili u lošim odnosima, a postaće još gori od njegovog odlaska u Real Madrid.

Izvor: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia

Francuski fudbaler Kilijan Mbape postao je novi član Real Madrida, što se znalo još od zimus. Tada je Mbape postigao dogovor sa Real Madridom i za razliku od 2022. godine, nije ga prekršio, a prije nekoliko dana novi šampion Evrope objavio je i da je zvanično sve završeno oko njegovog potpisa.

Dogovor je bio da se ništa ne objavljuje prije kraja sezone, iz poštovanja prema Pari Sen Žermenu, međutim čini se da uprkos ovom "džentlmenskom dogovoru" sve pada u vodu. PSŽ je veoma ljut na Mbapea pošto je rekao da je "imao mnogo problema prošle sezone", ističući da je bio pod velikim pritiskom čelnika kluba, na šta je stigao ekspresan odgovor prvaka Francuske koji jasno govori da mu neće ništa prećutati.

"Pokazao je da nema nikakvog poštovanja", poručili su iz francuskog kluba za "AFP" i potom dodali: "Naser Al-Kelaifi nikada nije donosio nikakve odluke o sastavu. Luis Enrike je to i sam rekao, ali uprkos svemu kada Mbape nešto kaže, svi pretpostavljaju da je to istina".

Izvori bliski klubu naveli su za "AFP" da će se uskoro "znati sve o slučaju Mbape" i da će biti "otkrivena čitava istina", ali da u ovom momentu zarad dobre atmosfera u timu, ne žele ništa da objavljuju, ali hoće ako budu primorani.

Mbape (25) je ponikao u dresu Monaka, a potom je u Pari Sen Žermenu. Prvo je došao na pozajmicu 2017. godine, pa je otkupljen za 180 miliona eura, a za francuski klub je upisao ukupno 308 utakmica i na njima 256 golova i 108 asistencija. Real Madrid ga je doveo kao slobodnog igrača, ali mu je dao ogromnu platu i "novac na ruke".