Fudbal

OTRANT PRVI PUT U ISTORIJI IZBORIO PLASMAN U PRVU LIGU, JEDINSTVO OSIGURALO OPSTANAK

Autor Balša Janković

Ulcinj prvi put u istoriji ima prvoligaša

Izvor: MONDO/Anja Rašović

Pobjeda od dva gola razlike (3:1) u prvoj utakmici baraža za popunu MerididianBet Prve lige omogućila je Jedinstvu Franca miran revanš, pa će se u Bijelom Polju i naredne sezone igrati elitni fudbal.

Tim Vuka Bogavca je odbranio siguran trijumf protiv Podgorice sa DG arene u drugom meču je bilo 0:0 i kaad se sve sabere u 180 minuta fudbala - bolji tim slavi, iako je i ekipa Igora Lukovca imala svoje šanse. Pogotovo u petak na svom terenu...

Danas se igralo uglavnom u ritmu domaćina koji je u prvom poluvremenu imao veliku šansu preko Harisa Bande (odbranio je Petar Petrović).

Ispisana je istorija, Otrant Olimpik će prvi put zaigrati u elitnom društvu crnogorskog fudbala.

Ulcinjski klub je u drugoj utakmici baraža za popunu Prve MeridianBet lige remizirao protiv Mladosti Lob.bet - ovog puta je na ispunjenoj DG areni - 2:2 nakon pobjede 1:0 na svom terenu.

Makar polovinu tribine stadiona u Donjoj Gorici su zauzeli gostujući navijači koje je sačekao šok na samom početku, jer je domaćin poveo već u 4. minutu.

Dušan Vuković je iskosa sa lijeve strane izveo slobodan udarac, lopta prošla pored desetak igrača i nastavila put ka mreži - golman Jasmin Agović nije imao šansi, pa je sastav Slavoljuba Bubanje odmah anulirao minus iz prvog meča (1:0).

Otrant se, ipak, poslije nekoliko minuta stabilizovao i preuzeo kontrolu.

Halil Muharemović je nakon desetak minuta mogao do izjednačenja, njegov nešto slabiji šut je u petercu zaustavio defanzivac Nemanja Đurović, a u 21. je viđeno poravnanje.

Odbrana Mladosti je izigrana po desnoj strani, Kristijan Škrelja je loše šutirao, ali se lopta od Đurovića pa Igora Vukčevića odbila u mrežu.

Mogao je Otrant potom i da preokrene, opet je u prilici bio Muharemović, a u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena je gostujući tim stigao do prednosti - brojčane, jer je sudija Miloš Savović dao direktan crveni karton Borisu Došljaku zbog udaranja Balše Banovića ispred kaznenog prostora Otranta.

Izabranici Dejana Vukićevića su do vođstva stigli u u 59. minutu, kada je Japanac Hiroki Harada centrirao, a Benjamin Redžović glavom neometan sa nekoliko metara zakucao loptu u mrežu. Vjerovalo se da imaju sve u svojim rukama, sve do 77. minuta kada je izjednačio Ljubomir Pejović poslije kornera.

Pojavila se nada za Mladost da može makar do penala i imao je dvije ozbiljne situacije preko Vukovića, ali se rezultat nije promijenio.

Ulcinj je dobio prvoligaša, a Mladost se nakon jedne sezone u eliti vraća u niži rang.