Fudbal

MARKO NIKOLIĆ PREUZEO CSKA IZ MOSKVE: Partizan vodio do titule, sad trenira "bratski" klub u Rusiji

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji trener Rada, Vojvodine i Partizana opet će raditi u Rusiji, gdje je već vodio Lokomotivu.

Izvor: Profimedia/Sergei Savostyanov/TASS

Marko Nikolić novi je šef stručnog štaba CSKA iz Moskve, saopštio je ruski klub. Nikolić se tako vraća u Premijer ligu Rusije, tačnije u Moskvu gdje je već predvodio Lokomotivu, a sada se očekuje da sa gradskim rivalom tog kluba nadmaši svoje rezultate iz prvog mandata u najvećoj zemlji svijeta.

Kako su Rusi saopštili, dogovor Nikolića i CSKA još nije potpisan, ali su dogovoreni svi detalji i jasno je da će on predvoditi ekipu u narednom periodu. Nikolić će biti drugi srpski trener u narednoj sezoni Premijer lige Rusije, pošto je saradnju sa Spartakom iz Moskve već dogovorio Dejan Stanković. Tako ćemo u gradskom derbiju, ali i okršaju bratskih klubova Crvene zvezde i Partizana, gledati i sukob dvojcie srpskih trenera koji su ranije u karijeri sjedili na klupi crveno-bijelih, odnosno crno-bijelih.

"PFK CSKA i Marko Nikolić postigli su načelni dogovor o saradnji. Uskoro će biti zaključen formalni sporazum. Nikolić je prošle sezone bio trener emiratskog Šabab Al Ahlija. Pod njegovim vođstvom, tim iz Dubaija osvojio je dva trofeja - Superkup zemlje 2023. i Superkup Katara i UAE 2024. godine, kao i drugo mjesto u šampionatu. Prethodno je trener već radio u Rusiji, u Lokomotivi iz Moskve, sa kojom je osvojio Kup Rusije u sezoni 2020/21 i drugo mjesto u prvenstvu.

Nikolić je bio i na čelu niza srpskih klubova, među kojima je i Partizan, sa kojim je 2017. godine stigao do duple krune, osvojivši prvenstvo i Kup Srbije. Uspjeh je ponovio i sljedeće sezone u mađarskom Fehervaru, koji je Marko doveo do šampionata, a godinu dana kasnije sa timom je osvojio Kup Mađarske", navodi se u objavi na zvaničnoj Instagram stranici kluba iz Moskve.

Ova vijest posebno je važna navijačima Partizana kada se ima u vidu da su "Grobari" u prijateljskim odnosima sa navijačima CSKA. Ruski tim, isto kao i beogradski crno-bijeli, od osnivanja važi za armijski tim.