Fudbal

BRUNO KABOKLO OTIŠAO IZ PARTIZANA! Brazilac napravio haos, klub se odmah oglasio!

Autor Dušan Ninković

Brazilski košarkaš Bruno Kaboklo napustio ekipu Partizana pred mečeve protiv Zvezde.

Izvor: MN Press

Košarkaški klub Partizan ostao je bez veoma važnog igrača pred posljednje mečeve u sezoni. Kako su crno-bijeli saopštili na zvaničnom sajtu kluba, brazilski centar Bruno Kaboklo napustio je ekipu samoinicijativno, otputovao u Orlando i javio da ima obaveze u reprezentaciji Brazila.

Partizan je reagovao pokretanjem disciplinskog postupka, ali i obraćanjem javnosti. Klub se hitno oglasio saopštenjem koje prenosimo u cjelosti!

"Centar Partizana Mozzart Bet Bruno Kaboklo, grubo je tokom jučerašnjeg dana prekršio klupsku disciplinu i svojevoljno napustio tim pred finale Superlige Srbije. Igrač je bez dozvole kluba i bilo kakvog obavještenja otputovao za Orlando, navodno zbog obaveza u nacionalnom timu Brazila. KK Partizan se u svojoj istoriji nije susretao sa ovakvim potezima igrača i učiniće sve pravne korake da na najbolji mogući način zaštiti svoje interese. Bruno Kaboklo je svojevoljnim napuštanjem tima učinio presjedan i na taj način ostavio saigrače bez pomoći u finalu. Protiv Igrača je odmah pokrenut disciplinski postupak. Kako bi se izbjegle bilo kakve spekulacije u javnosti, KK Partizan ovim putem potvrđuje da su finansijske obaveze prema Brunu Kaboklu blagovremeno izmirene i da nikako novac ne može biti uzrok njegovog svojevoljnog odlaska. U ovom trenutku, klub ima opciju u ugovoru da igrača zadrži i naredne sezone, a odluku o daljim potezima će donijeti u danima pred nama", navode crno-bijeli.

Podsjećamo, Partizan do kraja sezone ima da odigra finalnu seriju protiv Crvene zvezde, odnsono maksimalno tri utakmice ukoliko se u finalu Superlige bude igrala majstorica. Prvi meč je na programu u ponedjeljak, 3. juna, a igraće se pred navijačima Crvene zvede u hali "Aleksandar Nikolić". Na tom meču, ali ni na preostalima, neće biti Kabokla.